Rod Stewart vydá v listopadu kolekci soulové klasiky

03.10.2009 13:41 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Rod Stewart
© celebuzz.com
Jméno britského rodáka Roda Stewarta se za měsíc opět objeví na pultech obchodů. Zpěvák totiž vydává 9. listopadu novou kolekci nazvanou "Soulbook".

Fanoušci se mohou těšit na sbírku slavných soulových skladeb šedesátých a sedmdesátých let. Rod Stewart je znova nahrál a dal jim dnešní podobu. Jak prozradil časopisu Rolling Stone, v patnácti poslouchával soulové zpěváky jako Sama Cookea a Otise Reddinga a bluesové umělce, které za všechny reprezentují třeba Howlin' Wolf či Muddy Waters.

Už v té době věděl, že přesně takto by chtěl zpívat. Zpěvákova snaha se vyplatila a před několika lety získal ocenění i od svých kolegů. Elton John jej dokonce označil jako nejlepšího rock'n'rollového zpěváka a největšího bílého zpěváka soulu. S tím samým přišel v roce 2006 i sám James Brown, který bývá označován za kmotra soulu.

Rod Stewart na album umístil celkem třináct skladeb a zvláštní pozornost si zaslouží dva duety. V předělávce hitu Stylistics "You Make Me Feel Brand New" je ke slyšení Mary J. Blige a druhou hostující zpěvačkou je Jennifer Hudson. Ta vypomohla v songu "Let It Be Me", inspirovaném duetem Jerryho Bultera a Betty Everett.

Tracklist alba "Soulbook" vypadá takto: It’s The Same Old Song, My Cherie Amour, You Make Me Feel Brand New, (Your Love Keeps Lifting Me) Higher And Higher, Tracks Of My Tears, Let It Be Me, Rainy Night In Georgia, What Becomes Of The Broken Hearted, Love Train, You’ve Really Got A Hold On Me, Wonderful World, If You Don’t Know Me By Now, Just My Imagination


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY