Glen Hansard a Markéta Irglová připravili radostnou novinku

18.09.2009 10:32 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

The Swell Season - Strict Joy
© facebook interpreta
Držitelé Grammy a Oscara Glen Hansard a Markéta Irglová vydají za několik týdnů nové album. Jako duo The Swell Season dodělávají poslední detaily na nové desce "Strict Joy", kterou představí posluchačům 26. října. Prvním singlem se stala skladba "In These Arms", která na vlny rádií vplula již v polovině srpna.

Nástupce úspěšného "Once" se jmenuje podle díla irského básníka Jamese Stephense. S produkcí nového materiálu pomohl Peter Katis a nahrávání probíhalo většinou ve studiích Katis' Tarquin Studios v Bridgeporeu. Na nových skladbách si zahostovali členové The Frames - houslista Colm Mac Iomaire, baskytarista Joe Doyle, kytarista Rob Bochnik a perkusionista Graham Hopkins. Tím výčet hostů, kteří na desku přispěli, ale zdaleka nekončí. Z dalších jmenujme například klavíristu Thomase Barletta či hráče na lesní roh Stevena Bernsteina a Clarka Gaytona.

"Strict Joy" přináší celkem dvanáct nových písní a jak stojí na webu dua, dokumentují velkou změnu. Posluchači se mohou těšit konkrétně na tyto skladby: Low Rising, Feeling The Pull, In These Arms, The Rain, Fantasy Man, Paper Cup, High Horses, The Verb, I Have Loved You Wrong, Love That Conquers, Two Tongues, Back Broke.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY