V Americe triumfuje country veteránka Reba McEntire

27.08.2009 11:18 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Country za oceánem táhne. Reba McEntire získala s "Keep On Loving You" své druhé vítězství v hlavním žebříčku a zároveň se stala nejúspěšnější country zpěvačkou všech dob. V singlech se drží na vrcholu Black Eyed Peas s "I Gotta Feeling", Miley Cyrus i nadále vyčkává na dvojce.
The Black Eyed Peas - I Gotta Feeling jiný
© facebook interpreta
Black Eyed Peas i tento týden posouvají hranici svého vlastního rekordu. "I Gotta Feeling" znovu dominuje žebříčku a počet týdnů, po které Black Eyed Peas ovládají Hot 100, je už dvacet jedna.

Na dvojce teď vyčkává Miley Cyrus s "Party In The U.S.A.". Singl se i nadále skvěle prodává v digitálních obchodech a posiluje i v rádiích, ale na jedničku to zatím stále nevypadá. Další kandidát na vítězství Jay-Z klesl tento týden s "Run This Town" na pětku, ze spodních pater Top 10 se ale vynořil další hit. Britský r'n'b zpěvák indického původu Sean Jay poskočil tento týden s "Down" už na trojku.

Na začátku druhé desítky se seřadily Mariah Carey a Shakira, jejichž singly "Obsessed" a "She Wolf" mnozí tipovali na souboje ve vyšších patrech. Obě přesto stále hýčkají naději, že Top 10 pozice ještě není úplně ztracená.

Vzhůru letí Jason Derulo s vokodérovým hitem "Whatcha Say", který přeskočil třicet příček a patří mu číslo 24. Na novinky je Hot 100 tentokrát poměrně skoupá. Nejvýše je na devadesátce Kenny Chesney s "I'm Alive", aktuální jednička v Británii - "Sexy Bitch" Davida Guetty a Akona startuje na čísle 93 a na stovce se do žebříčku vrací Whitney Houston s "I Look To You". Mimochodem, Madonnu a její novinku "Celebration" už ve stovce nenajdete.

    Top 10 - singly:
  1. Black Eyed Peas - I Gotta Feeling
  2. Miley Cyrus - Party In The U.S.A.
  3. Jay Sean ft. Lil Wayne - Down
  4. Taylor Swift - You Belong With Me
  5. Jay-Z - Run This Town
  6. Kings Of Leon - Use Somebody
  7. Drake - Best I Ever Had
  8. Keri Hilson - Knock You Down
  9. Cobra Starship - Good Girls Go Bad
  10. Pitbul - Hotel Room Service

Reba McEntire - Keep On Loving You
© facebook interpreta
Už potřetí v řadě vládne americkému albovému žebříčku country interpret. Tentokrát si číslo jedna připsala zpěvačka Reba McEntire s novinkou "Keep On Loving You". Prodeje nejsou nijak oslňující - pouhých 96 tisíc, i to ale stačilo k jejímu druhému vítězství v hlavním albovém žebříčku. Poprvé se jí to podařilo před dvěma lety s "Reba Duets". McEntire také posbírala jedenácté číslo jedna na country žebříčku a v historickém žebříčku nejúspěšnějších žen v žánru na ní žádná jiná zpěvačka nemá.

Michael Jackson do hlavního žebříčku nemůže, jeho "Number Ones" se v minulém týdnu prodalo 68 tisíc a s přehledem by vybojoval dvojku. Podstatnější je ovšem to, že kompilace Krále popu prodala od konce června 1,619 milionu kusů a tento týden se tak stala zatím nejprodávanějším albem letošního roku. Taylor Swift se svojí trvalkou "Fearless" nyní zaostává o jedenáct tisíc kusů.

Zpátky do hlavního žebříčku, v němž George Strait klesá s "Twang" z jedničky na dvojku. Bronz vybojovali rockeři Third Eye Blind s novinkou "Ursa Major". Je to pro ně nejlepší umístění kariéry, předchozím vrcholem pro ně byla dvanáctka desky "Out Of The Vein" z před šesti let.

Sean Paul nezopakoval Top 10 umístění obou předchozích desek a čerstvý materiál "Imperial Blaze" se vyšplhal pouze na dvanáctku. Další interpret, který byl kdysi nominovaný na cenu Grammy pro Objev roku - r'n'b zpěvačka Ledisi je s "Turn Me Loose" na čtrnáctce. Debut kapely Mutemath "Armistice" je na osmnáctce.

    Top 10 - alba:
  1. Reba McEntire - Keep On Loving You
  2. George Strait - Twang
  3. Third Eye Blind - Ursa Major
  4. Kings of Leon - Only By The Night
  5. Black Eyed Peas - The E.N.D.
  6. Neil Diamond - Hot August Night/NYC
  7. Různí - Hannah Montana The Movie
  8. Taylor Swift - Fearless
  9. Daughtry - Leave This Town
  10. Různí - Now 31

Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY