shop.musicserver.cz
Pohled do hitparád IFPI - 29. týden

Zemřel, obsadil, vyhrál.

Vydáno: 22.07.2009 19:39 - Petr Balada | foto: facebook interpreta

Dokonáno jest. Nejlepší prodejní strategií je smrt umělcova, což dokazuje i čerstvý hitparádový výsledek. Krysaře nevystřídal Deratizér, ale Zombienátor. Pozůstalost Michaela Jacksona bere všechny medaile. Na rádia se nedostalo. Ta mají v nabídce devět úplných novinek a stále stejné první místo.

Alesha Dixon - The Boy Does Nothing
© facebook interpreta
RÁDIA - Beyoncé na dvojce a Green Day na trojce. To jsou jen nepatrné změny v nejvyšších patrech. Ke komínu na střeše je stále připoutaná Alesha Dixon, která se odmítá prvního místa vzdát i přes příslib lepšího bydlení. Do desítky se přišli podívat také Black Eyed Peas. Na Slovensku byl za 28. týden jejich singl "I Gotta Feeling" druhý, u nás je o týden později osmý. Tou, která musela TOP 10 opustit, se stala Lady GaGa. "LoveGame" je tentokrát až dvacátý druhý. Ovšem žádný smutek. Fleky třináct a čtrnáct jsou také její. Co se na to dá říci jiného, než "Eh Eh"?

Podobně se v éteru chová také Pink. Dvanáctku drží s "Please Don't Leave Me", "Sober" klesl na dvacet osmičku a z devadesát šestky až na třicet sedmičku pustili progresivní hudební dramaturgové čtyřicet šest týdnů starou pecku "So What". Ještě více se ze řetězu utrhl Pitbull, který je hned za ní. Od předešlého pořadí si polepšil o šedesát dva míst. Nejspíše to bude názvem jeho songu: "I Know You Want Me".

Už třetím týdnem stoupá Pixie Lott. Za tu dobu se jí podařilo překonat most z kóty šedesát pět na kótu třicet čtyři. O sedmnáct příček opačným směrem zabral minulý skokan Verona a o dvacet pět Milow. Díky postupu nového singlu Black Eyed Peas hlásí propad ten starý - "Boom Boom Pow" má za sebou pád o padesát pět pozic. Na sedmdesát sedmičce operuje Tina, která má stále chuť na něco z mrazáku. V momentálně panujících vedrech v tom není jediná. (To ostatně dokazuje i prodejní hitparáda).

Novinky jsou tentokrát pestré přepestré, až přepepřené. Myslel jsem, že se toho nedožiju, ale nejspíše to bylo předvídatelné. Aqua je zpátky. Se stejně špatnou produkcí, s jakou nás kdysi opouštěla, což se odpovědným rozhlasovým pracovníkům líbí. Díky tomu je nejvýše umístěnou novinkou s číslem šedesát pět. Po Twiins přichází další slovenská akvizice. 7 Ladies a "Všetko máme pred sebou". Vzhledem k šedesáté sedmé pozici nejsou daleko od pravdy. Mimochodem jedná se o charitativní projekt týkající se rakoviny prsu a vybranou sedmičku dam tvoří Jana Kirschner, Zuzana Smatanová, Zdenka Predná, Dara Rolins, Beáta Dubasová, Tina a Mária Čírová.

Pokud máte stále ještě ženských hlasů nedostatek, o sedmdesátku se opírá Nena a její klasický hit "99 Luft Balons". Ano, je to neuvěřitelné. Stejně jako další předělávka "Time After Time", kterou si kasu tentokrát plní projekt Novaspace. Nový singl mají také Depeche Mode. "Peace" startuje z jedenasedmdesátého místa. Snad to nebude zároveň jeho nejvyšší umístění vůbec. "Hush Hush" od Pussycat Dolls se slovenským éterem potuluje už sedm týdnů, když naposledy stanul na čtyřce. V Česku startuje až nyní s číslem šedesát devět.

Top 10 - rádia:
  1. Alesha Dixon - The Boy Does Nothing
  2. Beyoncé - Halo
  3. Green Day - Know Your Enemy
  4. September - Can't Get Over
  5. Veronicas - Untouched
  6. Xindl X - Anděl
  7. Rahman A.R./Pussycat Dolls - Jai Ho!
  8. Black Eyed Peas - I Gotta Feeling
  9. Michal Hrůza - Napořád
  10. Lily Allen - It's Not Fair

Michael Jackson - Thriller 25 (Zombie Cover)
PRODEJNOST - Ano, ano. Od zlata po stříbro a ještě mnohem víc. Michael Jackson byl občas považován za megalomana, ale kdyby věděl, co se strhne po jeho smrti, nejspíše by ani nezemřel. Nebo by přinejmenším párkrát obživl. V první desítce už mu patří šest míst a jenom díky požehnaným létům Božského Karla to není čistá šestka v řadě. Navíc minulou sestavu nosičů doplnily další dva nové. Daniel Landa tak skončil až devátý, když se před něj dostal ještě i Jaromír Nohavica. Desátou pozici si vydobyl Waldemar Matuška.

Dobře se vedlo Beyoncé, která zvládla oslovit více kupujících než za předešlý týden a dostala se ze čtyřicet čtverky na dvacet jednotku. O deset číslic lepší výsledek má Eros Ramazzotti. Pohoršili si opět Depeche Mode i Michal Horáček.

Na čtyřicátém druhém místě lze nalézt novinku od Linkin Park s názvem "Songs From The Underground". O úplnou novinku však nejde. Album pochází z listopadu loňského roku a jedná se o kolekci skladeb raritních či dříve vydaných jen v limitovaném množství prostřednictvím fanklubu.

Top 10 - prodejnost:
  1. Michael Jackson - Thriller / 25th Anniversary
  2. Michael Jackson - Dangerous
  3. Michael Jackson - Bad
  4. Karel Gott - 70 hitů - Když jsem já byl tenkrát kluk
  5. Michael Jackson - Essential
  6. Michael Jackson - Live In Bucharest
  7. Michael Jackson - Collection
  8. Jaromír Nohavica - V Lucerně (CD+DVD)
  9. Waldemar Matuška - Slavík z Madridu

A na závěr ještě jednou Deratizér. V Lidových novinách vyšel veselý rozhovor Vojtěcha Ryndy s Alešem Brichtou, ve kterém je následující pasáž:

"Kdybyste měl vyplnit test a byly v něm tři možnosti: úředníci kradou na ulici kola, Vietnamci kradou na ulici kola a Cikáni kradou na ulici kola, co byste odpověděl?"

Já bych odpověděl, že autor testu je buď rasista nebo úředník a položil mu stejně laděnou otázku: Kdo nosí v zaměstnání nejčastěji oblečení černé barvy: doktor, baletka nebo kominík?

Ale možná bych tady přece jenom váhal nad baletkou, protože pod trikotem bejvá občas největší tma.

Tak zase za týden, baleťáci!

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 29. týden najdete na stránkách IFPI zde.

NÁZORY
  • Otazka (Dude, 24.07.2009 12:02) Reagovat

    Ja bych odpověděl, že cikáni kradou na ulici kola. Date mi za pravdu.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Berenika Kohoutová - Hot or not? 7/10
Video: Berenika Kouhoutová v "Hot or not?" řeší ne/dokonalost a odtajňuje těhotenství Zpěvačka a herečka Berenika Kohoutová představuje po delší době provokativní singl "Hot or not?" pojednávající o zdánlivě dokonalém životě, který tak rádi prezentujeme na sociálních sítích. Ale ne vše pozlátko je takové, jak... čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 16:30 v sekci Audio / Video | Video
Anna K., Forum Karlín, Praha, 25.4.2024
Naživo: Anna K. provedla Forum Karlín uhrančivým "Údolím včel" Anna K. se do pražského Fora Karlín vrátila po šesti letech. Příjemně zaplněnému prostoru představila většinu ještě stále nového alba "Údolí včel", které jí přišel pomoct pokřtít Michal Suchánek. Zazněly samozřejmě také... čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 08:48 v sekci Naživo
Jana Kirschner - Přestala jsem se hnát za úspěchem
Rozhovory: Jana Kirschner - Přestala jsem se hnát za úspěchem Do příběhu nového alba Jany Kirschner "Obyčajnosti" významně promluvila pandemie. V Londýně žijící zpěvačka totiž trpěla nedostatkem kontaktu se svými blízkými ze Slovenska, které dle svých slov neviděla rok. Tvorba písní pro... čtěte zde
Vydáno: 25.04.2024 15:30 v sekci Publicistika | Rozhovory
Pohled do českých hitparád - 16. týden 2024
Český albový žebříček ovládla Yzomandiasova "Paranoia" První desítka tuzemské albové hitparády zůstává i nadále v obležení rapu pro mladou generaci. Obvyklého lídra Viktora Sheena tentokrát v čele vystřídal Yzomandias s novinkou v podobě EP "Paranoia". Popový prapor drží Mirai a... čtěte zde
Vydáno: 25.04.2024 07:30 v sekci Novinky | České hitparády
Tereza Vítů - Zůstaň 7/10
Video: Někdy potěší, že herečky začnou zpívat. Jako třeba Tereza Vítů ve skladbě "Zůstaň" Když se nějaká modelka, moderátorka, nebo (díky bohu alespoň) herečka rozhodne vedle své hlavní profese pustit také na hudební dráhu, většinou to nedopadne dobře. Devět z deseti podobných pokusů zůstane pouze v naší interní... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 16:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Český albový žebříček ovládla Yzomandiasova "Paranoia" (25.04.2024 07:30)
- Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády (18.04.2024 10:00)
- Mezi rappery se do české albové top desítky vetřela countryová Beyoncé (11.04.2024 08:00)
- Recenze: Beyoncé dosáhla svého. Countryové album "Act II: Cowboy Carter" je další ukázkou jejího perfekcionismu (10.04.2024 18:00)
- Nejdřív Benson Boone, teď Artemas. Český digitální žebříček ukazuje, že pop se vrací do hry (04.04.2024 08:00)
- Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
- Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai (29.03.2024 08:30)
- Rapem ovládanou top desítku českého albového žebříčku osvěžili Ariana Grande a Judas Priest (21.03.2024 19:30)
- Beyoncé odhalila název svého countryového alba (14.03.2024 15:35)
- Nejhranější domácí písničku obstarali filmoví Kryštof, celkově dál vede Dua Lipa (14.03.2024 10:00)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber The Prodigy Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Kabát Queen Adele Sia Rush Beyoncé Bono AC/DC U2 Mirai Lady Gaga Dua Lipa Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu