MP3 Jukebox 25/2009

15.07.2009 05:00 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Major Lazer ft. Jahdan Blakkamoore - Cash Flow (9/10)
MP3 ke stažení
žánr: reggae, dancehall

Major Lazer - Guns Don't Kill People... Lazers Do
Producenti Diplo a Switch odjeli na Jamajku a natočili tam album, které bude pro mnohé posluchače charakterizovat letošní léto. (Dobře, mluvím hlavně o sobě.) Na album projektu Major Lazer "Guns Don't Kill People... Lazers Do" jsme už nedávno upozorňovali po prvním singlu "Hold The Line". Druhé promo "Cash Flow" je bezmála čisté reggae a účinkuje v něm dancehallový zpěvák Jahdan Blakkamoore, který brzy vydá debutové album "Buzzrock Warrior".


Major Lazer - Zumbie


Au Revoir Simone - Grateful (9/10)
MP3 ke stažení
žánr: indie pop, elektronika

Au Revoir Simone - Still Night, Still Light
Dívčí elektronické trio Au Revoir Simone dělá hudbu tak křehkou, že až máte strach se při jejím poslechu pohnout. Vypadá to, že právě dokončily nové album, které se bude jmenovat "Still Night, Still Light" a vypouští z něho výborný track "Grateful" jako promo MP3. Je v něm skvěle slyšet jejich písničkářství, které se něžně dotýká ambientu.


Malcolm Middleton - Carry Me (8/10)
MP3 ke stažení
žánr: folk, indie rock

Malcolm Middleton - Waxing Gibbous
Skotští folkaři Arab Strap nikdy nepřekročili pomyslnou hranici kultovní kapely, která neprodává desky a po dekádě v hudebním průmyslu to v roce 2006 zabalili. Jeden z ústřední dvojice Malcolm Middleton si ale na nedostatek kreativity nestěžuje, vydává už páté studiové album od roku 2002. Novinku "Waxing Gibbous" představuje skladba "Carry Me", která odhaluje Middletonovy ambice dělat hudbu, která je zároveň intimní a zároveň nápaditě zaranžovaná.


Busta Rhymes - World Go Round ft. Estelle (DJ Mehdi Remix) (8/10)
MP3 ke stažení
žánr: hip hop, electro

Busta Rhymes - Back on My B.S.
DJ Mehdi z Ed Banger je fanouškem hip hopu a undergroundového electra a mohl by tak být logicky spojnicí mezi těmito scénami. Bohužel ho už předběhli David Guetta a Black Eyed Peas nebo Cascada. Mehdi ovšem hraje v úplně jiné lize a jeho remix "World Go Round" Busta Rhymese neútočí na teenagerské rozhlasové stanice, ale do těch klubů, kde se pořád ještě cení dobrá hudba. Kariéru nešťastného Busty to už asi nezachrání, ale pár lidí na tom propotí košile.


Yoko Ono - Sun Is Down! (Cornelius Remix) (8/10)
MP3 ke stažení
žánr: electro, post-punk

Yoko Ono - Between My Head And The Sky
Yoko Ono byla punk dávno před Ramones a Sex Pistols. Hell yeah! A pořád je! Jen si poslechněte její nový track "Sun Is Down!" z chystané desky "Between My Head And The Sky". Co může být víc punk než tahle paní, která místo zpěvu recituje nebo křičí. Desku nahrála se spřátelenými muzikanty, jako jsou Cornelius, Yuka Haeda nebo její syn Sean Lennon, kteří tvoří obnovený Yoko Ono Plastic Band. Mimochodem, Yoko Ono v posledních třech letech posbírala tři čísla jedna na americkém klubovém žebříčku a pomalu se z ní stává královna tanečních parketů. V 75 letech je to zajisté skvělý výkon.


The Black Heart Procession - Rats (7/10)
MP3 ke stažení
žánr: indie rock

The Black Heart Procession - Six
Indierockoví tmáři The Black Heart Procession se po krátké přestávce vracejí s novým albem "Six". Než deska v říjnu vyjde, bude se o promo starat skladba "Rats". O náladě chystané nahrávky nejlépe svědčí pár dalších názvů skladeb - "Suicide", "Wasteland", "Drugs" nebo "Forget My Heart".


MP3 Jukebox si bere přes prázdniny dlouhou dovolenou. S pravidelnými týdenními dávkami hudby zdarma a legálně ke stažení se vrátí v září. Krásné léto.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY