České hrady.CZ se vydávají na pátou pouť

06.07.2009 10:46 - Martin Višňa | foto: facebook interpreta

České hrady.CZ
© facebook interpreta
Už jen necelý týden zbývá do první zástavky putovního festivalu České hrady.CZ, kterému letos dominuje dvojice pětek. Pátý ročník festivalu se totiž uskuteční na pěti hradech - k dřívější čtveřici Točník, Kunětická Hora, Švihov a Bezděz přibyl letos ještě jihočeský Rožmberk.

České hrady.CZ letos odstartuje v pátek 10. července večer Jiří Schmitzer na hradě Točník. Později ho vystřídá David Koller se svým bandem a parta Sunflower Caravan. Na druhý den je pak od poledne připraven průřez tuzemskou hudební scénou. Představí se Vypsaná fiXa, Divokej Bill s Čechomorem, písničkář NiceLand nebo rappeři Vladimir 518 a Hugo Toxx. Objeví se také bejbypankáči Kašpárek v rohlíku. V týdenních intervalech se pak bude festival přesouvat k dalším hradům poutě - Kunětické Hoře, Švihovu, Bezdězu a Rožmberku. A to v prakticky neměnné muzikantské sestavě, pouze na Kunětické Hoře bude chybět Kašpárek v rohlíku, Davida Kollera zde nahradí Dan Bárta a Illustratosphere a na Bezdězu a Rožmberku zase Bratři Ebenové.

Ceny vstupenek na jednotlivé festivalové štace jsou jednotně stanoveny v předprodejích na 170 Kč na pátek a 350 Kč na sobotu, lze je zakoupit v regionálních předprodejích nebo v síti Ticketstream. Na místě budou vstupenky za 200 Kč, respektive 400 Kč. Pro návštěvníky jsou zajištěny prostory pro bezplatné stanování a budou také k dispozici úschovny pro kola a batohy.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY