Rock For People začíná již tento pátek

01.07.2009 10:24 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Placebo
© facebook interpreta
Už tento víkend, od 3. do 6. července, se do hradeckého Festivalparku sjede přes 130 zahraničních i domácích kapel všech možných žánrů, které však mají jednoho společného jmenovatele - festival Rock For People. Letos se s množstvím unikátů a novinek předvedli jak pořadatelé, tak dramaturgové, kterým se podařilo získat pro české publikum špičkové skupiny světové hudební scény jako Arctic Monkeys, Bloc Party, SKA-P, Placebo či Underworld.

Návštěvníci se mohou těšit hned na sedm pódií. Rock for People opět jako jediný tuzemský festival nabídne dvě plnohodnotné hlavní stage, které se navíc programově plynule střídají. Hlavní stage doplní dvě identická podia ve velkokapacitním stanu pro 5 000 lidí. Kašpárek v rohlíku, jehož program prozradíme 2. 7., obsadí stage pro děti i dospělé. Velkým překvapením pak bude jistě spontánní Táborak stage. Kompletn9 4asov7 harmonogram festivalu najdete zde.

Festival ovšem netvoří pouze kapely, ale také zázemí. Atmosféru, kterou si jako výjimečnou pochvalují četní fanoušci hudby, podpoří i nabídka v místě. Pořadatelé ve spolupráci s Dopravními podniky Hradce Králové posílí v exponovaných časech kyvadlovou dopravu do/z areálu zdarma, rozšířena bude gastronomická nabídka a výrazného navýšení doznal také počet mobilních záchodů. Díky množství nových partnerů na návštěvníky čekají i nové atrakce a možnosti (aktivního) odpočinku. Velký důraz bude kladen i na ekologický aspekt festivalu. Mezi důležité body patří doprava návštěvníků - kromě zvýhodněné cesty autobusem se společností CDS Náchod či prodloužené platnosti zpátečních lístků Českých drah mohou zájemci využít i další možnosti.

Kompletní program festivalu i podrobné informace jsou k dispozici na www.rockforpeople.cz. Do čtvrtka 2. 7. vstupenky na festival ke koupi za 1 250 Kč + poplatek v předprodejních sítích Ticketstream nebo Ticketportal. Ceny jednodenních vstupenek jsou 850 Kč + poplatek v předprodeji. Na místě jsou celofestivalové permanentky za 1 500 Kč a jednodenní za 1 000 Kč.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY