Jimiho Hendrixe zřejmě zavraždil jeho manažer

02.06.2009 12:47 - Eva Liliana Vlachová | foto: facebook interpreta

Jimi Hendrix
© artfiles.art.com
Kolem smrti kytarové legendy Jimiho Hendrixe začíná být konečně trochu jasno. Jeden z jeho bývalých roadies James "Tappy" Wright napsal autobiografickou knihu "Rock Roadie", ve které přímo obviňuje Hendrixova tehdejšího manažera Michaela Jeffreyho z předem připravené vraždy. Jeffrey prý měl kytaristu úmyslně předávkovat léky a alkoholem, aby potom mohl dostat peníze z jeho životní pojistky na dva miliony dolarů, kterou nechal pár dní před tím vypsat na své jméno.

Jeffrey se ke svému činu Whiteovi přiznal rok po Hendrixově smrti - v roce 1971. K prošetření celé věci nikdy nedošlo, vrah totiž zemřel o rok později v letecké havárii. V šokující knize je Hendrixův manažer citován následovně: "Byli jsme zrovna v Londýně, s Jimim a několika přáteli... Zastavili jsme se v hotelovém pokoji, nacpali do něj hrst pilulek a do pusy mu nalili několik lahví červeného vína. Musel jsem to udělat - Jimi měl pro mě daleko větší cenu mrtvý než živý. Ten hajzl mě chtěl opustit - kdybych ztratil jeho, přišel bych o všechno."

Jimi Hendrix byl v roce 1970 nalezen mrtvý v londýnském hotelu Samarkand. Jako příčina smrti byla oficiálně uvedena otrava barbituráty a udušení zvratky.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY