Sladké sny na DVD zhořkly

16.01.2001 05:00 - Pavel Parikrupa | foto: facebook interpreta

Do minulosti se můžete vrátit s Eurythmics a jejich DVD "Sweet Dreams".
4/10

Eurythmics - Sweet Dreams

Skladby: This Is The House, Never Gonna Cry Again, Take Me To Your Heart, I've Got An Angel, Satellite Of Love, Love Is A Stranger, Who’s That Girl, This City Never Sleeps, Jennifer, Sweet Dreams (Are Made Of This), I Could Give You (A Mirror), Somebody Told Me, Wrap It Up, Tous Les Garcons Et Les Filles, Sweet Dreams (Are Made Of This)

Kupte si Eurythmics - Sweet Dreams za 625,- Kč na DVD!

Celkový čas: 62 min.
Hudbu dua Eurythmics mám docela rád, jejich výběrovka "Greatest Hits" z roku 1991 je opravdu špičková a nedávný comeback s albem "Peace" se nadmíru vydařil. Svého vydání na DVD se nyní dočkalo i živé vystoupení z období alba "Sweet Dreams". Bohužel, počin se příliš nepovedl.

Obsahem DVD je zvuková a obrazová nahrávka koncertu z londýnského klubu Heaven, jenž se odehrál v roce 1983 - jedná se tedy o dost vousatý záznam. V živém provedení dostaly skladby více soulový nádech, nejsou tak syntetické, Annie Lennox to zpívá dobře (a taky hraje na příčnou flétnu), má "černý" hlas a je posílena někdy až gospelovým sborem. Z dokumentárního hlediska je zajímavý a zábavný pohled na Annie a Davea Stewarta v područí módy první půle osmdesátých let - Annie, kromě svého divokého líčení, vypadá spíše jako mladý muž a Dave se svým střapatým účesem připomíná Upíra Krejčího. Naopak dobře vypadají na tu dobu jistě spektakulární laserové efekty.

DVD trvá pouhých 62 minut. Jedinou uživatelskou možností je výběr skladby, jinak nic! Úvodní sekvence před koncertem je úplně úchylná a animované figurky obou protagonistů Eurythmics, které se objevují mezi skladbami, jsou podivné a zbytečné. Dost neorganicky zapadá i zařazení videoklipů "Love Is A Stranger" (v němž Annie vypadá jako Kačenka Kornová), "Who’s That Girl", "This City Never Sleeps" doprostřed záznamu a klipu "Sweet Dreams" se závěrečnými titulky.

Tyto "Sladké sny" mne zklamaly. Doporučil bych je snad jen opravdu skalním fandům Eurythmics, pro které by mohly mít jistou dokumentární hodnotu. Jinak se jedná po technické i obsahové stránce o přinejmenším rozpačitý produkt.

DVD k recenzi poskytla firma BMG.

DVD: Eurythmics - Sweet Dreams
Hodnocení: 4/10
Celkový čas: 62 min.
Skladby: This Is The House, Never Gonna Cry Again, Take Me To Your Heart, I've Got An Angel, Satellite Of Love, Love Is A Stranger, Who’s That Girl, This City Never Sleeps, Jennifer, Sweet Dreams (Are Made Of This), I Could Give You (A


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY