Festival Wilsonic láká na Junior Boys nebo Moderat

25.05.2009 10:09 - Radek Londin | foto: facebook interpreta

Wilsonic festival - Junior Boys
© www.juniorboys.net
Bratislavský festival Wilsonic v kalendáři kroužkují fanoušci kvalitní elektronické hudby všech žánrů. Jeho devátý ročník, který se uskuteční od 11. do 13. června, přivítá například Junior Boys, Jazzanova, Moderat, The Invisible či Henrika Schwarze. Všichni předvedou exkluzivní živý set.

Tradičním trumfem festivalu je atraktivní umístění v parku na břehu Dunaje uprostřed Bratislavy. Letos se dějiště posunulo trochu proti proudu k novému bratislavskému mostu na čerstvě vybudovanou pláž Summer Club Incheba. Návštěvníky tam čekají čtyři scény (jedna venkovní - live, tři stany), na nichž se střetnou hvězdy poslechové i taneční elektroniky stejně jako výrazné talenty nejen ze středoevropského prostoru. Prestižní magazín Resident Advisor zařadil festival ve svém žebříčku doporučených červnových akcí hned za barcelonský Sonar. Příznivci klubové hudby mohou očekávat špičková jména z dubstepu - žánru, jemuž organizátoři akce dlouhodobě fandí. Jeho syrovou a bláznivou podobu wonky zahrají Rusko a Joker. Pro fajnšmekry se chystá party parník plavící se z Vídně.

Organizátoři nabízejí různě odstupňované vstupné v cenách mezi 35 euro a 39 euro i výhodné balíčky s ubytováním. Lze je zakoupit on-line na stránkách festivalu.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY