MP3 Jukebox 11/2009

25.03.2009 05:00 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Trouble Andrew ft. Diplo - Run Hide (9/10)
MP3 ke stažení
žánr: electro

Trouble Andrew - Trouble Andrew
Desky od profesionálních sportovců neslibují velký umělecký zážitek. Americký snowboardista Trouble Andrew se ale ukazuje být výjimkou. Minimálně má dobrý vkus. Moc dobře ví, co má rád (funk, hip hop, electro) a co nemá (omezování škatulkami) a natočil barevné bezejmenné album, které trochu připomíná jízdu na U rampě. V "Run Hide" natočeném s Diplem se ocitáme úplně nahoře, nohy a prkno v oblacích. Je to funkativní pecka s výborným přeskakujícím beatem a neublíží ji ani Andrew svým nevýrazným hlasem.


Micachu - Golden Phone (8/10)
MP3 ke stažení
žánr: indie pop

Micachu - Jewellery
Jak je pod nějakým projektem podepsaný Mathew Hebert, tak můžete čekat roztomilé divnosti. Londýnská zpěvačka a multiinstrumentalistka (oblíbené nástroje jsou prý kytara a vysavač) Micachu do této kategorie také spadá. V jejích skladbách (produkovaných Herbertem) se může stát prakticky cokoliv, všechno je to ale v mezích popu s experimentální tváří. "Golden Phone" je singl, který vyšel vloni v srpnu a upoutal na ní pozornost. Pak následoval přestup k Rough Trade, kde právě vychází její debutové album "Jewellery". Doporučením je už to, že Micachu zní zcela originálně a svojsky.


Grizzly Bear - Cheerleader (7/10)
MP3 ke stažení
žánr: indie rock

Grizzly Bear - Veckatimest
Brooklynské Grizzly Bear jsem měl zařazené ve škatulce psychedelického folku (alespoň tak mi znělo jejich druhé album "Yellow House"). Proto mě ukázka "Cheerleader" z jejich novinky "Veckatimest" hodně překvapila. Nejlépe by se dala popsat jako barokní pop s rockovými podtóny, kterému vládne honosná atmosféra. Nové album Grizzly Bear vychází v polovině května.


AGF / Delay - In Cycles (7/10)
MP3 ke stažení
žánr: techno pop

AGF / Delay - Symptoms
Antye Greie (AGF) a Sasu Ripatti (Vladislav Delay / Luomo) spolu živí v jedné domácnosti (kam patří i jejich tříletá dcerka) a tak je vlastně překvapivé, že jejich společné projekty nejsou častější. Před čtyřmi lety vydali pod hlavičkou AGF/Delay album "Explode", na které aktuálně navazují s novinkou "Symptoms". "In Cycles" je důkazem toho, že i dva experimentátoři to mají občas rádi nekomplikovaně. Skladba mi připomíná éterický trip hop (a AGF zase Nicolette), jen místo starých soulových desek sampluje beat v továrně, která vyrábí automobily.


Bloc Party - Signs (Armand Van Helden) (7/10)
MP3 ke stažení
žánr: electro, pop

Armand Van Helden
Poslední album Bloc Party "Intimacy" se dle mého názoru moc nepovedlo. Koketování s elektronikou zůstalo na půl cesty, takže se Bloc Party rozhodli desku nechat zremixovat producenty. "Intimacy Remixed" vyjde na konci dubna, nepůjde ale jen o klasické klubové remixy - v seznamu zůčastněných kolegů jsou třeba Mogwai nebo No Age. První singl je ale taneční - legendární Armand Van Helden překopal "Signs". Remix provází velký humbuk, skutečnost ale trochu pokulhává. Helden zabalil plačtivého Keleho do nepříliš vynalézavých tech-houseových rytmů a masivní electro basové linky, která je asi tak jedinou zajímavou věcí na této skladbě.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY