MP3 Jukebox 45/2008

12.11.2008 05:00 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Luomo ft. Apparat - Love You All (8/10)
MP3 ke stažení
žánr: house

Luomo - Convivial
Sasu Ripatti je ve světě klubové elektroniky známý jako Vladislav Delay, Uusitalo a nebo také jako Luomo (MySpace.com. Na co potřebuje tolik jmen? Pod každým vydává trochu jinou hudbu. Jako Luomo dělá na své poměry docela přístupnou produkci a aktuální počin "Convivial" to jen potvrzuje. Deska vznikla jako kolekce kolaborací se spřátelenými hudebníky a vokalisty na taneční scéně. Skladba "Love You All" je konkrétně výsledkem tvůrčího střetu se Saschou Ringem alias Apparatem. Ten na svých posledních albech hodně zpívá a uslyšíte ho i v "Love You All". Jeho trochu androgynní hlas soupeří o pozornost s chladnými beatovými rampouchy, což vytváří zvláštní studenou a odtažitou krásu. Fanoušci Luoma ale dobře ví, že právě to je jeho poznávací znak.
Gnarls Barkley - Who's Gonna Save My Soul? MTV 52 Mix (8/10)
odkaz na MP3 ke stažení

Gnarls Barkley - Who's Gonna Save My Soul? (Demo Version) (8/10)
odkaz na MP3 ke stažení
žánr: soul

Gnarls Barkley - Who's Gonna Save My Soul?
Na výtečné video "Who's Gonna Save My Soul?" od Gnarls Barkley (MySpace.com jsem upozorňoval už při záskoku ve Video Jukeboxu. Nemůžu ale opomenout, že u příležitosti vydání singlu poskytují ke stažení dvě alternativní verze této povedené skladby pocházející z jejich jarního alba "Odd Couple". "MTV 52 Mix" je líný a rozjímavý a ještě více v něm vyniká soulová melancholie, kterou ve svém hlase disponuje Cee-Lo. Stáhnout si můžete i demoverzi, která je pro změnu bluesová a neméně kouzelná. Obě skladby budou na EP, které vychází na konci listopadu. Najdete tam také novou skladbu "Mystery Man", jejíž klip si můžete pustit.


Grails - Reincarnation Blues (8/10)
MP3 ke stažení
žánr: psychedelický rock

Grails - Doomsdayer's Holiday
Američtí instrumentální rockeři Grails hráli v dubnu v Praze a teď vydávají nové album "Doomsdayer's Holiday". Byla by škoda ho minout, protože je opravdu výborné, nicméně poměrně temné. Motivy z arabské hudby se na něm míchají s psychedelickým rockem a duchařským dubem. Za čtyři a půl minut "Reincarnation Blues" stihnou Grails procestovat hned několik krajin a svoji cestu skončí v ponurém nočním ambientu. Jo, čitelná struktura skladeb nikdy ke Grails nepatřila.
Děti deště - Chlív náš (8/10)
MP3 ke stažení

Děti deště - Odprostit (8/10)
MP3 ke stažení
žánr: noise rock

Děti deště - Love And Piss
Osm let čekala pražská kapela Děti deště na debutové album. Jejich koncerty doprovází v rockových kruzích chválící šeptanda a album "Love And Piss" dokazuje, že to není náhoda. Na nahrávce se jim podařilo dokonale zkoncentrovat klaustrofobickou atmosféru, která z jejich syrového noise rocku dělá rovnou lék proti nebezpečnému optimismu. Něco na tom bude, deska vyšla u Silver Rocket už v květnu, nějak se ke mně dostala až teď v temných podzimních dnech a musím říct, že ta kombinace je vážně síla. Uf. Užívejte opatrně.
Fake Male Voice - OMG!!!FMV!!! (Loversrock) (7/10)
MP3 ke stažení
žánr: electro, funk

Tunde Adebimpe
TV On The Radio vydali s "Dear Science" jedno z nejlepších alb letošního roku, frontman kapely Tunde Adebimpe nespí na vavřínech a ohlašuje svůj sólový projekt Fake Male Voice. Pro začátek to bude jen prosincový singl "Cou Cou Sous Les Nuages", jehož b-stranu "OMG!!!FMV!!! (Loversrock)" nechal vyvěsit na Pitchfork. Trochu to zní jako nepoužitá skladba z posledního alba TVOTR, Tunde osciluje mezi svými oblíbenci Princem a Bowiem, přičemž z toho prvního má v náznaku sexy-funky jamu trochu více. Pořád je to ale jenom divná b-strana.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY