Jedna z těch holek?

06.11.2008 05:00 - Tomáš Tenkrát | foto: facebook interpreta

Drtička nejrůznějších hitparád, která si jednoduše oblíbila příchuť třešňového jeleního loje, vydala album. A to se drží náčrtku veleúspěšného prvního singlu. Zpěvné refrény, provokace narážející silou padajícího pírka a jedna "ošklivá zlobivka" za mikrofonem.
7/10

Katy Perry - One Of The Boys

Skladby: One Of The Boys, I Kissed A Girl, Waking Up In Vegas, Thinking of You, Mannequin, UR So Gay, Hot N Cold, If You Can Afford Me, Lost, Self Inflicted, I'm Still Breathing, Fingerprints
Vydáno: 15.09.2008
Celkový čas: 46:54
Vydavatel: Universal
Katy Perry se tak dlouho nehodila do hudebního průmyslu, až jí museli vymyslet roli rebelky. To je samo o sobě dost trapné, nicméně první singl o polibku s dívkou "I Kissed A Girl" zabodoval skvěle. Že by se ale jednalo o nějakou provokaci?

To opravdu ne. Ani v ostatních textech se nic skandálního neřeší. Že byl její ex metrosexuál a připomínal jí gaye? No a co je na tom? Kate Perry provokuje pomocí soft textů, což znamená, že nepřináší nic, co by vás jakkoli zaujalo. Dají se nazvat spíše přídomky srandovní nebo nezbedné. Je to pouhá stylizace. Velice podobná póza té, s jakou obchoduje Pink.

Hudební stránka je podstatně zajímavější. Celé album se dá bez problémů poslouchat. Většině písní nechybí melodický nápad, leckdy i velmi silný ("Hot N Cold", "Self Inflicted"). Nejedná se o pouhý poprock, často jsou k slyšení syntezátory a vůbec je to provedené jako moderní rádiový pop. Přesně k tomu je Katy Perry předurčena. K nekonečnému vyhrávání z rádia. A v tom případě je jednoznačně nejdůležitější silná písnička. Těch má k dispozici mnoho, žádná z nich navíc netrpí komplexem absolutní rádiové vyprázdněnosti. Čím bude písnička rozplizlejší a jednodušší, tím líp - to zde neplatí.

"One Of The Boys" je album silných melodických písní. Pokud se ho nesnažíte někam povyšovat, můžete s ním být spokojeni. Absolutně user friendly hudba, která když už řeší lásku, tak alespoň nepřeslazeným stylem. Katy Perry má navíc moc příjemný hlas na poslouchání, čímž i slabší momenty drží nad vodou. Ale nejdůležitější je stejně jen jedno: dobře se to poslouchá.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY