Madonna a Eminem hvězdami evropských cen MTV

20.11.2000 05:00 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Eminem
© facebook interpreta
Ve čtvrtek se ve švédském Stockholmu odehrávalo předávání evropských cen MTV a nejvíce cen (i když každý jen dvě) získali Madonna a Eminem. Celý večer uváděl Wyclef Jean z Fugees a na pódiu se prostřídalo mnoho umělců se svými živými (či občas playbackovými) vystoupeními.

Zcela neočekávaně první zahráli U2, samozřejmě současný singl "Beautiful Day". Podivnou kompozici stylem "největší hvězdy na začátek" potvrdila i Madonna, která také vystoupila už v první půli večera. Naživo se představili i Spice Girls, Backstreet Boys, Bomfunk MCs, Guano Apes, Jennifer Lopez (ta premiérově odzpívala svůj nový singl "Love Don't Cost A Thing"), Moby, Robbie Williams s Kylie Minogue a celý večer uzavřel velkolepou show Ricky Martin se skladbou "She Bangs".

Celý večer obsahoval hodně zajímavých momentů - například Blink-182 za sebe poslali trojici liliputánů, Madonna se po převzetí jedné ceny na pódiu vystřídala se svým přítelem Guyem Ritchiem a Jennifer Lopez na scénu přiletěla v letadélku (opravdu malinkém a na provazech). Nejlepšími evropskými umělci na MTV se pro tento rok tedy stali:

Nejlepší muž: Ricky Martin
Nejlepší R&B: Jennifer Lopez
Nejlepší rock: Red Hot Chili Peppers
Nejlepší skupina: Backstreet Boys
Nejlepší nováček: Blink-182
Nejlepší pop: All Saints
Nejlepší dance: Madonna
Nejlepší video: Moby - "Natural Blues"
Nejlepší hip-hop: Eminem
Nejlepší žena: Madonna
Nejlepší album: Eminem - "The Marshall Mathers LP"
Nejlepší píseň: Robbie Williams - "Rock DJ"


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY