Podívejte se na "Love Lockdown" Kanye Westa

24.10.2008 17:30 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Kanye West - Love Lockdown
© facebook interpreta
24. listopadu vyjde Kanye Westovi nové album "808s & Heartbreak". Ve stejný den se měl uskutečnit český koncert, který byl bohužel zrušen, pravděpodobně v důsledku nutnosti propagace nové desky za oceánem. Prvním singlem, který West předvedl naživo i předávání cen MTV, je skladba s názvem "Love Lockdown".

Ta je pro Kanyeho v jeho kariéře zlomem, protože se jedná o první jeho opravdově zpívanou písničku.I když na zpěv bez úprav se ještě asi necítí, "Love Lockdown" i celé album je totiž zpívané s Auto-Tune. O co jde? Hit "Believe" od Cher určite znáte, její prapodivný hlas v této skladbě nevytvořil normální vokodér, ale audioprocesor Auto-Tune od Antares Audio Technologies. Kdo by tušil, že za deset let takovou úpravu pitche budou mohutně využívat rappeři jako T-Pain, 50 Cent nebo Kanye West. Ten jej prvně využil v tracku s Young Jeezym "Put On" a pak všechny na MTV Video Music Awards 2008 překvapil s "Love Lockdown".

Singl nově doplňuje i videoklip od režiséra Hypea Williamse (z nedávné doby i autor Commonova "Universal Mind Control"). Klip začíná v moderním bílém obýváku, ale rozezní se bubny a ocitneme se mezi příslušníky afrického kmene a dokonce uvidíme i UV osvětlené polonahé černošky. Na klip se můžete podívat na Westově oficiálním webu nebo využijte přímou verzi:



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY