Michal Horáček bude chránit ohrožený druh

30.09.2008 12:31 - Michal Koch | foto: facebook interpreta

Michal Horáček
© facebook interpreta
Michal Horáček se coby textař umí vcítit do duše a mysli ledaskoho, to už ve své tvorbě dokázal mnohokrát. Před pěti lety se rozhodl, že dalším dílem, které stvoří, bude monotematické album plné ženských příběhů. Ať už si pod takovým pojmem představuje kdokoliv cokoliv, deska s písněmi o ženách zpívaných ženami, které pojí dohromady právě jméno věhlasného textaře, vyjde 27. října letošního roku.

Michal Horáček je v pozici, kdy si může dovolit věc vídanou skutečně málo, a sice oslovit s hotovým textem vícero skladatelů a vybrat si melodii dle svého gusta, která mu nejvíce sedí k napsaným veršům. Například skladbu "Veselo k uzoufání" zhudebnila hned pětice skladatelů, přičemž úspěšný logicky mohl být jen jeden. O tom, jak statečně nesli svojí prohru autoři Horáčkem odmítnutí, tiskové materiály nic nepraví. Mezi těmi úspěšnými jsou ovšem jména, která zaručují, že deska se stane jednou z hudebních událostí podzimu: Petr Hapka, Jarda Svoboda, Milan Vyskočáni, Hana Robinson, Ivan Hlas či František Černý s Karlem Holasem. Dva texty napsal Michal Horáček na hotovou hudbu Paola Conte a Tanity Tikaram. Pěvecky se na albu předvede Horáčkem již před časem širokému publiku představená šansoniérka Szidi Tóbias, ale také třeba Natálie Kocábová, Lenka Nová, Naďa Válová, Tereza Nekudová, Věra Nerušilová či skladatelka Hana Robinson. S nemnohými mužskými party vypomohli František Černý a Richard Krajčo.

Na albu "Ohrožený druh" najdete tuto desítku skladeb: Tramtárie, Zpráva, která všechno změní, Jak ten chlap se na mě divá, Ésik az esö, csendesen, Bellissima, Všechno je, jak má být, Veselo k uzoufání, V úzkých, Závoj tkaný touhami, Ohrožený druh


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY