Hrůzostrašná múza postelových scén

18.09.2008 05:00 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

Návraty stále táhnou, znovu spuštěná mánie zaručuje i nový příjem. A to nejen zručným manažerů. New Kids On The Block nový materiál nevydali víc jak čtrnáct let, "The Block" je znovuzrození ve stylu urban popu. Fatální error. Celé album zní na jedno brdo a bylo děláno ve spěchu.
4/10

New Kids On The Block - The Block

Skladby: Click Click Click, Single (feat. Ne-Yo), Big Girl Now (feat. Lady GaGa), Summertime, 2 In The Morning, Grown Man (feat. The Pussycat Dolls & Teddy Riley), Dirty Dancing, Sexify My Love, Twisted, Full Service (feat. New Edition), Lights Camera Action, Put It On My Tab (feat. Akon), Stare At You, Close To You
Vydáno: 08.09.2008
Celkový čas: 49:15
Vydavatel: Universal
Pokud se rozhodnete vrátit na scénu, měla by být vždy předen známa pravidla a důkladně zváženo, v jakém stylu to vlastně podniknete, abyste pak nebyli spíš pro smích. Take That udělali velkou díru do světa, když povstali z mrtvých, proto bylo jen otázkou času, než se o něco podobného pokusí i New Kids On The Block (NKOTB). Sen se stal skutečností a na pultech už přistálo jejich comebackové album "The Block". Nahrávka je plná hostů, opět tu straší i Timbaland, ale po zdárném začátku se to zdatně a rychle potopí do šedi urban popu.

"Summertime" je pokus o návrat do let, kdy NKOTB byli na vrcholu, holky po nich šílely a stačil i velmi hloupý popěvek a úspěch byl zaručen. Mnohem větší prda je ale úvodní "Click Click Click", Ne-Yo v "Single" nebo Lady GaGa a její společná pařba s klukama v "Big Girl Now". Timbaland vytáhl cosi z hloubky šuplíku nadprodukce a podle toho "Twisted" zní, pak už to jde jen z kopce a vrtící zadečky The Pussycat Dolls nic nezachrání.

"The Block" má hned několik kamenů úrazu. Předně bylo asi natáčeno ve spěchu, jinak si nelze vysvětlit, proč více jak polovina písní je založena na jednotném rytmu a jsou použité stejné škály zvukových samplů (hlavně tracky z produkčních rukou RedOne). Zpěv pětice je často prohnán vokodérem, který maskuje jejich skutečné hlasové (ne)kvality, Jordan Knight to prostě sám neutáhne. Pokud se z kraje bavíte, ke konci už pomýšlíte o předčasném použití tlačítka stop.

New Kids On The Block přecenili síly a natočili průměrnou desku a ani hromada pomocníků nestačila. Fanynky se asi radují, ale spíše věřte přirovnání, že "The Block" je hrůzostrašná hudba k sexu, to totiž není příliš daleko od skutečného stavu věci. Druhé "Step by Step" se nezopakuje.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY