V českých obchodech počtvrté kraluje "Mamma Mia!"

10.09.2008 22:28 - Miroslav Böhm | foto: facebook interpreta

Sedmatřicátý týden v prodejní a rádiové hitparádě české pobočky IFPI zachránila od pohromy vcelku rozměrná várka novinek v obchodech. Jinak nám však stále platí, že nejhranější je Enrique Iglesias a nejprodávanější soundtrack k muzikálu "Mamma Mia!".
Týdny dlouhé nudy již brzy rozetne předvánoční nadílka, takže se dočkáme i změn na nejvyšších pozicích, ale zatím musíme vzít za dobře alespoň nějaké ty novinky...

Enrique Iglesias - Can You Hear Me
© facebook interpreta
RÁDIA - V rádiovém éteru se nám protáčí neustále dokola ta samá jména, takže už se jimi nebudeme zbytečně trápit a řekneme si jen to nejpodstatnější pro protokol - zlato slaví již potřetí v řadě španělský popový král Enrique Iglesias, stříbro švédská popová princeznička September a bronz putuje na východ za Katkou Knechtovou z Pehy. Své maximum tento týden ulovil Marek Ztracený, který se posunul na osmičku, a svou premiéru v první desítce prožívá singlovka "Disturbia" zpěvačky Rihanny. Černého Petra si vytáhli nebožáci Laurent Wolf a Ne-Yo.

Tři ze čtyř nových tváří jsou odkojeny českým mateřským mlékem - nejdál to vytáhl Divokej Bill a jeho "Švec", na pětapadesátku, červenající se Supporti jsou s "Twice Shy" na čtyřiaosmdesátce a číslo devadesát pět boží mlýny přiřkly Ewě Farné ("Boží mlejny melou"). Poslední novinkou je pak "Elevator" amerického rappera Flo Ridy.

Top 10 - rádia:
  1. Enrique Iglesias - Can You Hear Me
  2. September - Cry For You
  3. Katka Knechtová - Môj bože
  4. Morandi - Angels
  5. Yael Naim - New Soul
  6. Madonna - Give It 2 Me
  7. Katy Perry - I Kissed A Girl
  8. Marek Ztracený - Ztrácíš
  9. Shaun Baker - Hey Hi Hello
  10. Rihanna - Disturbia

Různí - Mamma Mia! The Movie (soundtrack)
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Jak jsem již naznačil v úvodu, situaci zachraňují obchody. Nahoře je však ještě vše při starém, tedy "Mamma Mia!", to podstatné je až o flek níže - první novinka týdne a Yvonne Sanchez. Na trojku se z brambor posunuli "Hot Summer Hits 2008", posledně bronzové "Kanikuly" putují hluboko dolů, až na sedmu. Jen na čtyřku klesli ze stříbra bratři Ebenové, pětku si pohlídala zpěvačka Duffy a šestku obsadila druhá novinka tohoto žebříčku - DVD "Příběh" Marty Kubišové. Pěkný posun zaznamenalo i druhé DVD v desítce, a sice disk s názvem "Archa + hosté" Vladimíra Mišíka, který po minulé premiéře na čtyřiatřicítce drží solidní devítku. Nejvyšší společnost naopak opouští Jaromír Nohavica, Madonna a Petr Kolář, který tam byl stejně jen omylem.

Ke dvěma již zmíněným novinkám přidávám ještě tři další z hranice druhé a třetí desítky (druhý díl "Bravo Hits 2008" na devatenáctce, sto sedmá "Taneční liga" na jednadvacítce plus vzpomínka "Nedvědi 60 + Fešáci 40 / Live Lucerna 07" na... Nedvědy a Fešáky) a jednu z desítky páté - "Motörizer" od Motörhead. Toť vše, za týden hola na počtenou a do té doby: Howgh!

Top 10 - prodejnost:
  1. Různí - Mamma Mia!
  2. Yvonne Sanchez - My Garden
  3. Různí - Hot Summer Hits 2008
  4. Bratři Ebenové - Chlebíčky
  5. Duffy - Rockferry
  6. Marta Kubišová - Příběh DVD
  7. Různí - Kanikuly
  8. Coldplay - Viva La Vida Or Death And All His Friends
  9. Vladimír Mišík - Archa + hosté DVD
  10. Lucie Vondráčková - Fénix

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 37. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY