Enrique Iglesias překřičel Sugababes

27.08.2008 22:20 - Miroslav Böhm | foto: facebook interpreta

Týden číslo třicet pět v prodejní a rádiové hitparádě české pobočky IFPI sice v obchodech změnu nehlásí, ale za to v rádiích poslal Sugababes z jedničky až na závěr třetí desítky. Staronovým králem éteru je tak opět křičící Enrique Iglesias, v obchodech hraje prim muzikál "Mamma Mia".
V rádiích někdo zřejmě vzal předchozí žebříček, nasypal jej do hodně hluboké krabice, přidal nějaká ta nová jména pro osvěžení a řádně zatřepal. Po opětovném poskládání se můžeme těšit na deset novinek a sedm staronových tváří v první desítce... Obchody pořád nuda. Jdeme na to...

Enrique Iglesias - Can You Hear Me
© facebook interpreta
RÁDIA - Na jedničku se ze šestky posunul Enrique Iglesias, na dvojku z pětky severská kráska s brzy tématickým jménem September a posledně stříbrná Katka Knechtová vzdychá na osmičke. Zbytek jmen byste již v minulé první desítce hledali marně. Až ze třicítky si pro bronz vyskočil Yael Naim (Bába by si z něj měl vzít příklad pro příští olympiádu...), brambory bere Madonna a na pětku se vyhoupli nějakou tu dobu kralující rumunští andělé od Morandi. Katy Perry se na šestku dostala až z pětapadesátky, Leona Lewis na šťastnou sedmu z dvacítky a desítku uzavírá Laurent Wolf s Markem Ztraceným. Ze hry pro tento týden musel sedmičlenný a mnohem vícehlavý zástup čítající Alanis Morissette, Sugababes, Helenu Zeťovou, Colbie Caillat, Duffy, Kylie Minogue a Kabáty. Ale hurá na novinky.

První novinkou z deseti je již na dvacítce pecka "Closer" od Ne-Ya, o deset příček níže debutuje "Stay With Me" od DJ Ironika a do první padesátky se vešel i singl "Sweet About Me" Gabrielly Cilmi. Číslo padesát šest obsadil Daniel Landa díky písni "Nad Afghánistánem", v sedmé desítce máme "Warwick Avenue" zpěvačky Duffy, "Next Plane Home" vracejícího se Daniela Powtera a "So What" růžové Pink. Na třiasedmdesátce najdeme Metro Station a jejich "Shake It" a pro poslední dvě novinky musíme za zpěvačkou, která si říká Lady Gaga ("Just Dance"), a taky za Britney Spears ("Radar") do desítky deváté.

Top 10 - rádia:
  1. Enrique Iglesias - Can You Hear Me
  2. September - Cry For You
  3. Yael Naim - New Soul
  4. Madonna - Give It 2 Me
  5. Morandi - Angels
  6. Katy Perry - I Kissed A Girl
  7. Leona Lewis - Better In Time
  8. Katka Knechtová - Môj bože
  9. Laurent Wolf - No Stress
  10. Marek Ztracený - Ztrácíš

Různí - Mamma Mia! The Movie (soundtrack)
© facebook interpreta
PRODEJNOST - V tuzemských obchodech panuje na vrcholu především absolutní stagnace, takže první čtyřku máme tento týden beze změny: zlatý je muzikálový soundtrack k "Mamma Mia", druhé "Chlebíčky" a bratři Ebenové, třetí "Kanikuly" a brambory tancující na "Hot Summer Hits 2008". První změnou tak je až solidní zlepšení Lucky Vondráčkové z devítky na pětku, které se hůře pokusili napodobit posledně sedmí, aktuálně šestí Coldplay a lépe posledně desátá, aktuálně sedmá vzpomínka na Karla Hálu. Dále následuje už pouze osmá Duffy, devátý Jarek Nohavica a desátá Madonna, což znamená, že na rozdíl od rádií nemáme v personálním obsazení toptenu nic nového....

... a jelikož o novinkách nemůžu napsat nic pozitivnějšího, tak se loučím a za týden se těším zase na počtenou. Howgh!

Top 10 - prodejnost:
  1. Různí - Mamma Mia
  2. Bratři Ebenové - Chlebíčky
  3. Různí - Kanikuly
  4. Různí - Hot Summer Hits 2008
  5. Lucie Vondráčková - Fénix
  6. Coldplay - Viva La Vida Or Death And All His Friends
  7. Karel Hála - Pop galerie
  8. Duffy - Rockferry
  9. Jaromír Nohavica - Ikarus
  10. Madonna - Hard Candy

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 35. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY