Do Prahy přijedou poprvé Animal Collective

23.07.2008 12:31 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Animal Collective
© facebook interpreta
Jedna z nejzářivějších skupin nezávislé hudební scény - američtí Animal Collective - vystoupí poprvé v České republice. Čtveřice známá svými experimenty na poli popu i (freak-)folku se představí v úterý 14. října 2008 v pražském Divadle Archa za podpory norského dua Alog. Vystoupení pořádají dohromady festivaly Sperm a Stimul.

Animal Collective pro své mnohovrstevné songy čerpají inspiraci v hudbě tak rozmanité, jako je psychedelie šedesátých let, tradiční folkové balady či současná samplovaná elektronika. Díky tomu jsou zařazováni tu k avantgardnímu popu, onde k nové vlně folku a jménům jako Coco Rosie, Joanna Newsom nebo Iron & Wine. Navzdory svému neortodoxnímu přístupu k tvorbě - kapela je pověstná tím, že čerstvé písničky nejdřív hraje živě, až následně je natočí na desku, a tím uloží k ledu, což fanouškům očekávajícím na koncertech známé hity způsobuje nemalé frustrace - si po celou dobu své existence udržují přízeň publika i kritiky.

Jako předkapela Animal Collective vystoupí duo experimentálních elektroniků Alog z Norska. Dag-Are Haugan a Espen Sommer Eide vydávají u prestižního vydavatelství Rune Gramofon a jejich improvizací poučená abstraktní hudba je navíc postavena na součinnosti ručně sestrojených a obsluhovaných multifunkčních instrumentů.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY