Nová deska Sigur Rós již klepe na dveře

27.05.2008 14:19 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Sigur Rós
© www.sigur-ros.is
Islandská kapela Sigur Rós se vrací. Již za pár týdnů nás potěší novou deskou, jejíž vydání podpoří i světové turné, během kterého vystoupí i u nás.

V pořadí pátá deska Sigur Rós vyjde 23. června a bude se jmenovat "Með Suð Í Syrum Við Spilum Endalaust", v anglickém jazyce ji pánové nazvali "With A Buzz In Our Ears We Play Endlessly". Placka, která přinese jedenáct písní, vznikala nejen v domovském městě kapely, tedy v Reykjaviku, ale například i v New Yorku nebo Londýně. Pilotní singl "Gobbledigook" bude mít světovou premiéru již dnes v podvečer, následně bude dostupný po určitou dobu jako bezplatný download. Vydání nové desky podpoří Sigur Rós i koncertní šňůrou, kterou odstartují již 5. června v Mexiku. Pražská zastávka jejich turné byla stanovena na 19. srpna, kdy kapela zahraje na stadiónu HC Sparta Praha.

Album "Með Suð Í Eyrum Við Spilum Endalaust" má již potvrzený finální tracklist. Deska přinese tyto tracky: Gobbledigook, Inní Mér Syngur Vitleysingur, Góðan Daginn, Við Spilum Endalaust, Festival, Með Suð Í Eyrum, Ára bátur, Illgresi, Fljótavík, Straumnes, All Alright.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY