Leona Lewis se vrací v Americe na číslo jedna

01.05.2008 15:57 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Britská hvězda Leona Lewis vrací úder a její "Bleeding Love" se vrací do čela žebříčku. Velkým vítězem je ale zpěvák Chris Brown, který má v Top 10 hned tři singly. V albech znovu vládne Mariah Carey s "E=MC2" před Leoniným "Spirit". Za týden je ale určitě sesadí Madonna.
Leona Lewis - Bleeding Love
© facebook interpreta
Leona Lewis se vrací do čela amerického žebříčku. "Bleeding Love" nasadilo trhák hlavně díky zvyšujícímu se zájmu rozhlasových dramaturgů. Lil Wayne se na vrcholu ohřál jen jeden týden, jeho "Lollipop" klesá na dvojku. Na trojce se drží Jordin Sparks a Chris Brown s "No Air" a čtyřka naznačuje postup Madonniných "4 Minutes". Na tento singl velký pozor, za týden ho výrazně podpoří vydání "Hard Candy" a mohl by se propracovat na jedničku, na kterou Madonna čeká už osm let. Pokud dnes někoho pohled do desítky hlavního žebříčku Billboardu opravdu potěšil, byl to Chris Brown. Dostal totiž do Top 10 hned tři singly najednou, což se naposledy povedlo na konci 70. let Michaelu Jacksonovi. "No Air" je na trojce, "With You" na desítce a devítka vítá jeho novinku "Forever". Je to jeho devátý Top 10 singl v kariéře a upozorňuje na "Exclusive: The Forever Edition", tedy nové vydání jeho druhého alba. Druhá absolutní novinka je na čísle čtrnáct, kde boduje Jesse McCartney s "Leavin'". Bývalý člen boybandu Dream Street a hvězda televizního seriálu "Summerland" si vylepšil svůj osobák, prozatimním vrcholem byla patnáctka jeho debutového singlu "Beautiful Soul". Ve dvacítce už je také r'n'b zpěvák Colby O'Donis, jemuž s "What You Got" pomohl hostující Akon (u jehož labelu vydává). Šedesátka vítá další singl Lil Wayneho "Milli", číslo sedmdesát devět druhý díl "Love In This Club", v němž se k Usherovi přidali i Beyoncé a znovu Lil Wayne. Do stovky pronikli i Weezer s "Pork And Beans" a k radosti Britů i jejich Duffy s "Mercy". Na chvostu Hot 100 ještě máme "Little Miss Obsessive" Ashlee Simpson a nebo The-Dream s "I Luv Your Girl".

    Top 10 - singly:
  1. Leona Lewis - Bleeding Love
  2. Lil Wayne - Lolipop
  3. Jordin Sparks & Chris Brown - No Air
  4. Madonna ft. Justin Timberlake - 4 Minutes
  5. Usher ft. Young Jeezy - Love In This Club
  6. Ray J ft. Yung Berg - Sexy Can I
  7. Mariah Carey - Touch My Body
  8. Sara Bareilles - Love Song
  9. Chris Brown - Forever
  10. Chris Brown - With You

Mariah Carey - E=MC2
© facebook interpreta
Mariah Carey vydržela na čele albového žebříčku i ve druhém týdnu. "E=MC2" prodalo dalších 182 tisíc kusů, dvakrát tolik co Leona Lewis se "Spirit" na stříbrné příčce. Za týden to už ale stačit nebude, Madonnino "Hard Candy" se předpovídá prodej těsně pod 300 tisíc kusů a jisté číslo jedna pro příští čtvrtek. Bronz bere bezejmenná novinka novozélandských komiků Flight Of The Conchords vydaná na indie značce Sub Pop. Předchozí album folkového dua se nedostalo ani do stovky, od té doby ale čerství držitelé Grammy za nejlepší album v žánru komedie bodují vlastní show na HBO a jejich hvězda stoupá prudce vzhůru. S 52 tisíci prodanými kusy porazili dokonce i Ashlee Simpson a "Bittersweet World". Její dlouho odkládané urban album produkované Timbalandem a The Neptunes tak nezopakovalo úspěchy předchozích desek, když obě shodně startovaly na čele žebříčku. Dařilo se bělošským rapperům Atmosphere, kteří jsou pátí. "When Life Gives You Lemons, You Paint That Shit Gold" je jejich první deska u majors a výrazné vylepšení jejich osobního rekordu (zatím číslo 66). Country zpěvák Phil Vassar je s "Prayer Of A Common Man" desátý a zopakoval umístění předloňského hitového výběru. Na osmnáctce bodují punk-rockeři Story Of The Year s "The Black Swan", folkové duo The Weepies je s "Hideaway" na čísle 31 a rapper Prodigy s "H.N.I.C. Pt. 2" o pět příček níže. Veteráni Whitesnake dostali "Good to Be Bad" jen na číslo 70 a kanadský objev Tokyo Police Club se musí s debutem "Elephant Shell" spokojit s číslem 106. Sen o dobytí Ameriky se Elbow nevyplnil, "The Seldom Seen Kid" bere až číslo 109.

    Top 10 - alba:
  1. Mariah Carey - E=MC2
  2. Leona Lewis - Spirit
  3. Flight Of The Conchords - Flight Of The Conchords
  4. Ashlee Simpson - Bittersweet World
  5. Atmosphere - When Life Gives You Lemons, You Paint That Shit Gold
  6. Různí - NOW 27
  7. Různí - Juno
  8. George Strait - Troubadour
  9. Taylor Swift - Taylor Swift
  10. Phil Vassar - Prayer Of A Common Man

Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY