Post-punková legenda Die Art zahraje se Secret 9 Beat ve Vagónu

26.03.2008 10:44 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Die Art
© last.fm
Ve čtvrtek 27. března vystoupí v Praze legendární post-punkeři Die Art. Jako support se představí Phil Shoenfelt a Secret 9 Beat. Mejdan začíná v klubu Vagón ve 20:00.

Die Art je jedinečná post-punková kapela, která formovala undergroundovou scénu v DDR v 80. letech. Vedeni charismatickým zpěvákem Makariosem se poprvé vynořili jako Die Zucht v roce 1984. Jejich osobitý post-punk ovlivněný Joy Divison, Weeding Present a temnou stranou New Wave si rychle získal popularitu šířenou přes legendární kazetové nahrávky jako "Would You Mind Us Looking For?" nebo "Pa-Rock-Ti-Kum". Do rozpadu v roce v roce 2001 stihli vydat 10 alb a odehrát 800 koncertů. K velké radosti fanoušků alternativní hudby se opět vrátili v roce 2007 s albem "Alles Was Dein Herz Begehrt".

Osobnost hudebníka, básníka a spisovatele Phila Shoenfelta není vzhledem k jeho notorietě na domácí a zahraniční scéně obšírně představovat. Phil nedávno vydal se svým berlínsko-australským projektem Fatal Shore výborné album "Real World". Tento večer se představí ve své elektrické podobě se svou doprovodnou skupinou. V nejbližší době vydává nové CD "Live At The House Of Sin".

Secret 9 Beat je pražský gang post-punkových garážových hrdinů. Vycházející z garážového rocku, proto punku a noisových ploch. Hudebně to lze přirovnat k Velvet Underground, The Fall, Suicide, garážovému proto-punku a bouračce The Seeds se Stooges.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY