Bacha, soused zabiják!

11.04.2008 05:00 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

Česká laptopová scéna se dere na povrch, po několika net releasech vydal label Surreal Madrid svůj první fyzický nosič "Kill The Headliners!", kompilaci exkluzivních tracků svých tahounů. Je radost něco takového dostat do rukou, vybrat správnou rychlost otáček na gramofonu a pak se zaposlouchat.
8/10

Různí - Kill The Headliners!

Skladby: A: Floex - Petr Parléř, MMtm - Chant Of The Booster
B: Karaoke Tundra - Kill The Neighbours!, Zavoloka - Dzvenity (vocal by Danya), Luke Warm - Floatsmoother
Vydáno: 24.11.2007
Celkový čas: 21:34
Vydavatel: Starcastic
Je to tak, pořadové číslo šestnáct nese první fyzické médium - dvanáctipalec "Kill The Headliners!". Label Surreal Madrid se tak vymanil z pavučiny pouze na internetu vydávaných releasů. Odvážný krok v limitovaném nákladu a o pěti skladbách napříč Evropou a spektrem elektronické muziky. Na jednu návštěvu to je poněkud malé sousto, ale výživnost jednotlivých opusů vám to zcela vynahradí.

Sázka nejenom na vlastní koně se vyplatila. Vše startuje Floex, jehož "Petr Parléř" je pokračovatelem jeho electro ambientních prací, a pokud jste si oblíbili úspěšně bodující soundtrack ke hře "Samorost 2", budete si i tentokráte užívat. Naopak zvukový hračička MMtm s "Chant Of The Booster" si klade neohraničené cíle.

Abstraktní hip hop v podání Karaoke Tundry vše završuje s dominantou "Floatsmoother".

"Kill The Headliners!" je poslechovou lahůdkou, která má jen malou vadu krásy, a to, že rychle uteče. Nad sousedem zabijákem snadno vyzrajete tím, že otočením vinylu si hravě můžete dopřát opáčko. Žádný vyloženě slabý kus, ale atypicky vyvážená sestava k poslechu.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY