Favorizovanou Adele porazil v Británii Basshunter

27.01.2008 21:51 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Oproti všem předpokladům vede v britském singlovém žebříčku i nadále švédský producent Basshunter. Jeho "Now You're Gone" porazilo "Chasing Pavements" zpěvačky Adele tipované na číslo jedna. V albech jsou i nadále v čele Scouting For Girls se svým bezejmenným debutem.
Basshunter - Now You're Gone
© facebook interpreta
Švédský producent Basshunter zůstává na čele britského žebříčku i v třetím týdnu. "Now You're Gone" porazilo překvapivě "Chasing Pavements" zpěvačky Adele, která byla ještě v pondělí jednoznačnou favoritkou pro tento týden. Na trojku vyskočili Nickelback s "Rockstar", kteří si s tímto opožděným singlem dokonce vylepšili osobní rekord v britském žebříčku. Jejich prozatímní největší hit "How You Remind Me" skončil těsně pod Top 3. Vzhůru stoupá i Rihanna, jejíž "Don’t Stop The Music" je na čtyřce, ale stále se prodává pouze na internetu. Jenom v digitálním formátu je k sehnání také novinka Kelly Rowland "Work", která už vystřelila na sedmičku. Britský r'n'b zpěvák asijského původu Jay Sean čekal na hit čtyři roky, novinka "Ride It" startuje na čísle jedenáct. Na čísle 22 vystrkuje růžky nový velký objev britského popu David Jordan. Jeho "Sun Goes Down" se zatím prodává jen na internetu, nicméně nejposlouchanější britská stanice Radio 1 ho zařadilo do svého listu A a skladbu protáčí horem dolem. Za týden to bude minimálně Top 5. Na postup vzhůru se může těšit také Mary J. Blige, jejíž "Just Fine" debutuje na čísle 28. Domácí rockeři Bullet For My Valentine a jejich novinka "Scream, Aim, Fire" se musí spokojit s číslem 34.

    Top 10 - singly:
  1. Basshunter feat. DJ Mental Theos - Now You're Gone
  2. Adele - Chasing Pavements
  3. Nickelback - Rockstar
  4. Rihanna - Don't Stop The Music
  5. Lupe Fiasco feat. Matthew Santos - Superstar
  6. Britney Spears - Piece Of Me
  7. Kelly Rowland - Work
  8. Scouting For Girls - Elvis Ain't Dead
  9. Soulja Boy Tellem - Crank That (Soulja Boy)
  10. Robyn Be - Mine

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Scouting For Girls - Scouting For Girls
© facebook interpreta
Kapele Scouting For Girls se s bezejmenným albem na jedničce albového žebříčku zalíbilo. Prodej jejich debutové desky se už přehoupl přes čtvrt milionu kusů. Na dvojku postoupili Robert Plant a Alison Krauss s "Raising Sand", kteří se také radují z jedné nominace na Grammy. Amy MacDonald klesla na trojku s albem "This Is The Life". Nejvýše postavenou novinku má rapper Lupe Fiasco. "Lupe Fiasco's The Cool" je na sedmičce, předchozí album se vyšplhalo maximálně do čtvrté desítky. Úspěch singlu poslal zpět do obchodů Nickelback, jejichž trvalka "All The Right Reasons" se vrátila do desítky. "The Ultimate Hits" Gartha Brookse vyšly v USA před Vánocemi, v Británii si je firma Sony BMG nechala na leden a teď jim patří jedenáctka. Obdobného hitového výběru se dočkala i kapela Eels, "Meet The Eels - Essential - Vol 1 - 1996" patří číslo 26. Americká písničkářka Cat Power má svůj "Jukebox" na příčce 32 a uzavírá tím přísun novinek pro Top 40. Číslo 45 ještě vítá bývalého člena Test Icicles jménem Lightspeed Champion s albem "Falling Off The Lavender Bridge". Kanadští Black Mountain berou s "In The Future" umístění na příčce 72.

    Top 10 - alba:
  1. Scouting For Girls - Scouting For Girls
  2. Robert Plant & Alison Krauss - Raising Sand
  3. Amy MacDonald - This Is The Life
  4. Newton Faulkner - Hand Built By Robots
  5. The Hoosiers - The Trick To Life
  6. Take That - Beautiful World
  7. Lupe Fiasco - The Cool
  8. Rihanna Good - Girl Gone Bad
  9. Mika - Life In Cartoon Motion
  10. Nickelback - All The Right Reasons

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY