Alicia Keys odsunula Radiohead v USA z první příčky

17.01.2008 15:57 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Další ospalý týden v americkém žebříčku přinesl alespoň změnu na vrcholu albového pořadí. Radiohead klesají na dvojku a do čela se vrací Alicia Keys s "As I Am". Poklidné vlny rozvířil soundtrack k filmu "Juno", který se probojoval na trojku. V singlech slaví další vítězství Flo Rida s "Low".
Flo Rida - Low
© facebook interpreta
V čele singlového žebříčku Billboardu stále figuruje rapper Flo Rida s "Low". Nic se nemění ani ve zbytku Top 5, Alicia Keys s "No One" je znovu druhá, Timbaland a OneRepublic s "Apologize" třetí. Dvě skladby v elitní desítce má Chris Brown. "Kiss Kiss" je i nadále na čtyřce, novější singl "With You" se posunul z dvanáctky na šestku. V Top 10 už je i nová píseň Seana Kingstona "Take You There". Na začátku druhé desítky si už na postup do vyšší "třídy" brousí zuby Snoop Dogg se "Sensual Seduction" a Rihanna s "Don't Stop The Music". V Top 20 je poprvé také "Like You'll Never See Me Again" Alicie Keys. První novinka je až v osmé desítce - rapper Fat Joe s "I Won't Tell". I další novinky za číslem 80 jsou urban - The-Dream s "Falsetto" a Pitbul s "Anthem". Z písní na soundtracku k nezávislému filmu "Juno" se na iTunes nejvíce chytlo závěrečné "Anyone Else But You" představitelů hlavních rolí, a herci Michael Cera a Ellen Page tak poprvé ve svých kariérách bodují v žebříčku Billboardu.

    Top 10 - singly:
  1. Flo Rida ft. T-Pain - Low
  2. Alicia Keys - No One
  3. Timbaland ft. OneRepublic - Apologize
  4. Chris Brown ft. T-Pain - Kiss Kiss
  5. Fergie - Clumsy ft. Soulja Boy
  6. Chris Brown - With You
  7. Finger Eleven - Paralyzer
  8. Colbie Caillat - Bubbly
  9. Jordin Sparks - Tattoo
  10. Sean Kingston - Take You There

Alicia Keys - As I Am
© facebook interpreta
Nepříliš úspěšný týden zažily americké obchody s hudbou. Alicia Keys se sice s "As I Am" vrací na první místo Top 200, ale prodala pouze 70 tisíc kusů. Odsunula z vrcholu Radiohead, jejichž deska "In Rainbows" zaostala o zhruba tisíc kusů. Další nepatrný rozdíl pak odsoudil soundtrack k filmu "Juno" na trojku. Soundtrack k nezávislému hitu poskočil z osmičky, protože po týdnu v digitálních obchodech vyšel minulé pondělí i na CD. Prognózy ze začátku tohoto týdne hlásily, že soundtrack z labelu s hudbou Kimya Dawson nebo třeba The Moldy Peaches směřuje k vítězství, výsledek je tedy nakonec o něco méně příznivý. Jenom čtyři alba z první stovky hlásí vyšší prodej než minulý týden, mezi nimi kompilace současného britského popu "Across The Pond", která je ale umístěná v nižších patrech žebříčku. Nejvýše postavenou novinku má na čísle 26 australská zpěvačka Sia se "Some People Have Real Problems", o deset příček níže boduje Kate Nash s debutem "Made Of Bricks", který vedl britský žebříček před pěti měsíci.

    Top 10 - alba:
  1. Alicia Keys - As I Am
  2. Radiohead - In Rainbows
  3. Různí - Juno (OST)
  4. Mary J. Blige - Growing Pains
  5. Taylor Swift - Taylor Swift
  6. Různí - Now 26
  7. Chris Brown - Exclusive
  8. Eagles - Long Road Out Of Eden
  9. Garth Brooks - Ultimate Hits
  10. Fergie - The Dutchess

Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY