Judas Priest zahrají na dvou koncertech v Česku

11.01.2008 12:29 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Judas Priest
© judaspriest.com
Kapela Judast Priest vyráží na celosvětové koncertní turné, které zahrnuje i Českou republiku, kde se ukáže hned dvakrát. Českému publiku se představí po třech letech od své poslední návštěvy, a to 17. června v ostravské ČEZ Aréně a 3. července v liberecké Tipsport Aréně.

Nejsilnější sestava Judas Priest, kterou tvoří kytaristé Glenn Lipton a K.K. Downing, basista Ian Hill, bubeník Scot Travis a zpěvák Rob Halford, se v Čechách ukázala v rámci svého reunionu poprvé v červnu roku 2004, kdy vyprodala T-Mobile Arénu. Členové kapely obnovili osobní i profesionální vztahy v roce 1999.

Judas Priest, pocházející z anglického Birminghamu, se dali dohromady v roce 1970, ovšem až v roce 1974 přišel do kapely zpěvák Rob Halford, aby nahradil Alana Atkinse. Ozdobeni kůží a řetězy se do povědomí fanoušků dostali již svým debutovým počinem "Rocka Rolla". Monumentálními alby jako "Sad Wings Of Destiny", "Sin After Sin", "Stained Class", "Hell Bent For Leather", "Unleashed In The East", "British Steel", "Screaming for Vengeance", "Defenders Of The Faith" a "Painkiller" se stali typickým představitelem heavymetalového žánru. Hity "Victims Of Changes", "Sinner", "Exciter", "Hell Bent For Leather", "Living After Midnight" nebo "Breaking The Law" hovoří za vše.

Judas Priest a Ripper Owens, který v minulosti nahradil Halforda, se rozešli v dobrém po vzájemné dohodě. Kapela si velice váží práce, kterou pro ně Owens udělal a pomohl tak vrátit hudbu Judas Priest k milionům fanoušků po Halfordově odchodu, který se v roce 1992 vydal na sólovou dráhu.

Rob se údajně chystá na příštím turné odehrát dvě skladby z Owensovy éry. Na letošním tour kapela oslaví 33. výročí své existence a vše nasvědčuje i vydání nové desky. Pracovní název zní "Nostradamus" a je ve fázi dokončování. Hovoří se také o speciální show, ušité na míru právě pro tyto ostřílené metalové legendy.

Vstupenky budou k dostání od 14. ledna v síti Ticketpro a to za v rozmezí 790 až 990 Kč.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY