Markéta Irglová získala nominaci na Grammy

07.12.2007 12:01 - Luboš Kreč | foto: facebook interpreta

Markéta Irglová & Glen Hansard
© Archiv
Česká zpěvačka Markéta Irglová má šanci dostat americkou hudební cenu Grammy. Spolu s Glenem Hansardem je nominovaná na cenu pro nejlepší soundtrack (v jejich případě k filmu "Once") a také na nejlepší filmovou píseň (skladba "Falling Slowly"). Snímek, který slaví úspěchy po celém světě a zabodoval například i na věhlasném Sundance Festivalu, je k vidění také v českých kinech, Irglová a Hansard v něm hrají hlavní role.

Favority klání o ceny Grammy bude ale někdo jiný: nejvíce pozornosti se bude upírat k Amy Winehouse, jež má nominací dohromady šest, a Kayne Westovi, který nasbíral nominací dokonce osm. Některou ze sošek by si mohli odnést mimo jiné Foo Fighters, Rihanna nebo Justin Timberlake. Na nejdůležitější cenu o nejlepší album roku jsou nominováni: "Echoes, Silence, Patience & Grace" - Foo Fighters, "These Days" - Vince Gill, "River: The Joni Letters" - Herbie Hancock, "Graduation" - Kanye West a "Back To Black" - Amy Winehouse.

Padesáté výroční ceny Grammy se budou předávat jako tradičně ve Staples Center v Los Angeles, a to 10. února příštího roku.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY