Country hezouni Rascal Flatts ovládli Ameriku

04.10.2007 11:59 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Říká se jim sice Westlife country, trio Rascal Flatts má ale dost fanoušků na to, aby zametlo s jakoukoliv konkurencí. Novinka "Still Feels Good" prodala přes půl milionu kusů a s přehledem vévodí albovému pořadí. V singlech je stále první "Crank It Up" a Soulja Boy, ale k vrcholu míří Britney Spears.
Soulja Boy - Tell 'Em Crank It Up
© facebook interpreta
Na čele singlového žebříčku Billboardu se nic nemění. V čele je znovu Soulja Boy s "Crank It Up" a druhý zůstává Kanye West se "Stronger". Zajímavé věci se ale dějí na čísle tři. Omluva za trestuhodné podcenění nového singlu Britney Spears - "Gimme More" poskočilo v uplynulém týdnu ze sedmé desítky na bronzovou příčku. Nakonec to tedy vypadá, že nepovedené vystoupení na předávání cen MTV její comeback nijak neohrozí, věřte nebo ne, ale Britney má singl v americké Top 3 po dlouhých devíti letech. A tím předchozím byl hned její první singl "...Baby One More Time", který žebříček vedl. Britney také vede pořadí Hot Digital Songs a dost možná míří na vrchol. Mimochodem, píseň pro ni napsal producent Danja, úzký spolupracovník Timbalanda. Ten má tento týden v Top 10 dvě písně, "The Way I Are" na čtyřce (Danja koprodukoval) a nově také "Apologize" s pop-rockovou kapelou OneRepublic na čísle šest. Třetí novinkou mezi elitou je "1234" kanadské zpěvačky Feist, píseň se posunula už na osmičku a je to možná nejpřekvapivější posun aktuálního žebříčku. Není to ale jediná píseň, které k úspěchu ve stávajícím žebříčku pomohla reklama. Newyorská písničkářka Ingrid Michaelson je se na číslo osmdesát se skladbou "The Way I Am", která zní v reklamě na deodorant. Nahoru stoupají i Maroon 5, "Wake Up Call" je na čísle devatenáct a je to pátý singl v kariéře kapely v Top 20. Nejvýše postavenou absolutní novinkou ve stovce je na čísle 58 "Tatoo" Jordin Sparks, vítězky posledního ročníku "American Idol".

    Top 10 - singly:
  1. Soulja Boy - Tell 'Em Crank It Up
  2. Kanye West - Stronger
  3. Britney Spears - Gimme More
  4. Timbaland ft. Keri Hilson - The Way I Are
  5. Fergie - Big Girls Don't Cry
  6. Timbaland ft. OneRepublic - Apologize
  7. J. Holiday - Bed
  8. Feist - 1234
  9. Keyshia Cole - Let It Go
  10. Colbie Caillat - Bubbly

Rascal Flatts - Still Feels Good
© facebook interpreta
Očekávané vítězství si z prvního říjnového žebříčku Top 200 odnáší country trio Rascal Flatts. Loňské "Me And My Gang" je už čtyřikrát platinové, a tak žádný div, že jejich novinky "Still Feels Good" se v prvním týdnu prodalo velmi slušných 547 tisíc kusů. Je to největší týdenní prodej country alba právě od jejich předchozího počinu, tehdy ale prodali ještě o asi 180 tisíc víc. S výrazným odstupem se na vrchol dívá r'n'b zpěvačka Keyshia Cole na čísle dva. "Just Like You" přesto vylepšuje číslo šest předchozí kolekce "The Way It Is". V Británii vedou, doma se ale musí spokojit až s trojkou. Mluvím o Foo Fighters, jejichž "Echoes, Silence, Patience & Grace" alespoň nepřerušilo řadu tří alb, které bodují v Top 3. Příjemným překvapením je číslo čtyři pro soulovou vokalistku Jill Scott s albem "The Real Thing: Words And Sounds Vol. 3". Kanye West klesá na pětku, Reba McEntire z jedničky na šestku, "Curtis" 50 Centa je devátý a ani po třech týdnech ještě nepřekročil hranici prvního milionu. Pod náporem novinek se zmítá i druhá desítka. A ty čtyři výše postavené jsou od dam, které už v hudbě něco dokázaly - Queen Latifah a její coververze "Trav'lin' Light" je jedenáctá, Melissa Etheridge boduje s "The Awakening" na třináctce, návrat Joni Mitchell "Shine" je čtrnáctý a patnáctka patří Chaka Khan s "Funk This". Kolekci "Tony Bennett Sings The Ultimate American Songbook Vol. 1" patří šestnáctka a rapper Gorilla Zoe je s debutem "Welcome To The Zoo" osmnáctý. Třetí desítku otevírají animovaní Dethklok s "Dethalbum", zoufale naopak dopadl debut Will.I.Am "Songs About Girls", který je až na příčce 38.

    Top 10 - alba:
  1. Rascal Flatts - Still Feels Good
  2. Keyshia Cole - Just Like You
  3. Foo Fighters - Echoes, Silence, Patience & Grace
  4. Jill Scott - The Real Thing: Words And Sounds Vol. 3
  5. Kanye West - Graduation
  6. Reba McEntire - Reba Duets
  7. Různí - High School Musical 2
  8. Jagged Edge - Baby Makin' Project
  9. 50 Cent - Curtis
  10. Kenny Chesney - Just Who I Am: Poets & Pirates

Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY