Mindless Self Indulgence si odskočí do Prahy

11.09.2007 10:19 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Mindless Self Indulgence
© mindlessselfindulgence.com
Mindless Self Indulgence je americká kapela, která mísí punk rock se svižnou elektronickou muzikou, což ve výsledku tvoří zajímavý nevázaný zvuk. Od roku 1997 tato kapela křižuje elektronickou a punkovou scénou a zásobuje své skalní fanoušky skvělou hudbou a alby, jako je například kultovní klasika "Frankenstein Girls Will Seem Strangely Sexy". V současné době jedou jako support na turné My Chemical Romance a před jejich společným koncertem v Bratislavě si MSI odskočí na svůj samostatný koncert. Ten se uskuteční 28. října v Lucerna Music Baru. Čerstvým důkazem, že vztahy mezi MCR a MSI jsou více než standartní, je i fakt, že se basistka MCI Lyn Z v úterý 4. září, po jejich společném koncertě v Denveru, vdala za frontmana My Chemical Romance Gerarda Waye.

Poté, co kapela vydala několik CD a singlů, rozjela se na turné po Severní Americe, přičemž v USA koncertovala v 28 státech. MSI dělali předkapelu skupinám jako System Of A Down, Korn, Stained a Rammstein a vystoupili i na festivalu Voodoo Music Experience s Iggym Popem, Marilyn Mansonem, Nine Inch Nails nebo Queens Of The Stone Age. Kapela také v roce 2004 headlinovala Coachella Festival, společně s Radiohead, The Cure a The Pixies. Každý, kdo skupinu viděl hrát naživo při některém z jejích pobuřujících vystoupení, vám potvrdí, že její název skutečně hovoří sám za sebe.

V dubnu 2005 kapela vydala své první album u nového labelu Metropolis Records. Jeho název zní "You'll Rebel To Anything" a prodalo se ho již přes sto třicet tisíc kusů. Skalní příznivci MSI mohou být potěšeni zprávou, že deska vychází ve třech verzích: Explicitní verze s deseti skladbami a videem k "You'll Rebel To Anything", jedenáctistopá čistá verze s klipem k "Diabolical" a nakonec specialita v podobě double vinylu s celkem jedenácti skladbami. "Čistá" a vinylová verze mají dvě naprosto odlišné bonusové skladby a všechny tři verze mají svou vlastní grafickou podobu. Chystá se ještě edice pro Japonsko - opět v odlišné grafické podobě a se speciálními skladbami.

V březnu 2006 MSI představili svým fanouškům "Straight To Video: The Remixes". Tento singl debutoval na třetí pozici v žebříčku Billboard Hot Singles a ještě několik dalších měsíců setrval v Top 5. (Singl se umístil na 7. pozici žebříčku Billboard's Top 10 Singles pro rok 2006.) Následovaly dvě koncertní šňůry, během kterých kapela dokázala vyprodat např. The Fillmore v San Franciscu nebo Henry Fonda Theatre v Los Angeles. Ještě dnes se STV stále nachází v žebříčku Billboard Hot Singles Sales!

V září čtveřice vydala druhý singl z "You'll Rebel To Anything", který nese název "Shut Me Up: The Remixes + 3". Tento singl obsahuje remixy od Ronana Harrise (VNV Nation), Ulricha Wilda (Deftones, Rob Zombie, Static X) a Tommieho Sunshina, stejně tak jako demo verzi, dva bonusové remixy "Straight To Video" a dvě do té doby nezveřejněné skladby. "Shut Me Up: The Remixes + 3" pokračuje tam, kde jeho předchůdce skončil a dokazuje, že tyto elektro-punkery nic nezastaví. Singl debutoval na první příčce žebříčku Billboard Hot Dance Singles Sales a zůstal tam po celých šest týdnů! Vzhledem k tomu, že se v lednu letošního roku dokázal na první pozici opět vrátit, jedná se bezesporu o nejúspěšnější singl kapely.

V prosinci roku 2006 MSI vydali limitované EP "Another Mindless Rip Off" (pouze pro Severní Ameriku), které obsahuje pět nových demo nahrávek společně s pěti remixy třetího singlu "What Do They Know?". Toto EP bylo vyprodáno během pár týdnů a Metropolis připravuje reedici pro Kanadu.

Vstupenky budou k zakoupení v sítích Ticketpro, Ticketstream, Ticketportal a v pokladně Lucerna Music Baru.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY