Rytíři s tupými meči

03.09.2007 05:00 - Lukáš Franz | foto: facebook interpreta

Navázat na dobrý výkony, to je vždycky průser, ale není to nemožný. Jak říká Adidas nebo předvádí třeba Caroline Klüft. Druhým deskám se přikládá zvláštní význam a teď došlo i na Hard-Fi. Vlastně by stačilo položit jedinou otázku: Povedlo se, nebo nepovedlo? Ale na to šéfredaktor neslyší.
4/10

Hard-Fi - Once Upon A Time In The West

Skladby: Suburban Knights, I Shall Overcome, Tonight, Watch Me Fall Apart, I Close My Eyes, Television, Help Me Please, Can't Get Along, We Need Love, Little Angel, The King
Vydáno: 03.09.2007
Celkový čas: 37:55
Vydavatel: Warner Music
Před dvěma roky to pro mě byli hrdinové, kuci ze Staines. Srdeční záležitost. Rozmanitá letní deska & ty já rád. Pro někoho trochu nablblá, na druhé straně ten boom kytarovek k uším dovál mnohem větší průsery. Před dvěma lety nefalšovaná radost mladýho jakože-novináře, že může lidem zprostředkovat zase nějakou tu senzacičku z ostrovů, protože si myslel, že tahle vlna se dostala do bodu, kdy desky "co-nakopou-prdel" už nebudou. A ona byla. "Stars Of CCTV" za devět a nedávno jsem to poslouchal, čistě náhodou, znova a říkám - proč ne, "Hard To Beat" je hitovka, "Feltham Is Singing" připomene nejedno (nad)ráno, kdy se z reprobeden ozve "ta tvoje, ty vole, to je ta tvoje!" skladba.

A teď, dva roky přibyly do kalendáře, dva křížky na páteř a tak dále, druhá deska. Druhá deska rozhoduje. Popravdě řečeno by mě zajímalo, po kolikátý to za svoji "kariéru" (haha!) píšu + kolikrát to ještě napíšu. Nemáme artwork, protože za a) vtip, za b) nám jde o hudbu. Nebo naopak, nevím. Je mi to jedno. Druhá deska rozhoduje. (Takže jenom v tomhle článku dvakrát, hm.) Teď je to nefalšovanej smutek.

Hard-Fi se zařadili po bok kapel, který měly vydat jenom jednu desku a bylo by všechno v pořádku. Bohužel, nejlepší řešení jsou většinou ty nejmíň populární, takže "Once Upon A Time In The West" je na světě a když budeme upřímný, hrdinové jsou pryč. Z rozmanitosti debutu udělali rozplizlost, z přístupnýho promíchání několika žánrů, co ve finále fungovalo jako adrenalinová injekce na Umu Thurman, se stala podbízivost. V Pro Tools prohnáno plug-inem "Wembley", takže to máme ještě vykoupaný v roztoku z rozmáchlosti. Naneštěstí tam v laboratořích nějaká dobrá duše přilila ještě nevyváženost a ze skladeb vyextrahovala vždy jen momenty, a tak zadusila takřka všechen hitový potenciál, který Hard-Fi na druhém albu měli.

V recenzi na "Stars Of CCTV" jsem se zmínil, že by mě dost rozčílilo, kdyby tu desku někdo odmítnul se slovy "Další!" nebo ji nedoposlouchal. Teď říkám, že by mě ani nepřekvapilo, kdyby "Once Upon A Time In The West" vypnul po prvních čtyřech skladbách. A není to tím, že bych stárnul a něco se naučil. Ale protože vás mám pořád rád.

Mrk.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY