shop.musicserver.cz
Nové desky pro 36. týden

Nové desky pro 36. týden

Vydáno: 02.09.2007 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan | foto: facebook interpreta

Obchod s hudebními tituly opět nabral na obrátkách. Příští týden nás čeká dlouho očekávané DVD irských U2 a novinky od Plain White T's, Paula Van Dyka, Me'shell Ndegeocello, Luciany Souza, Hard-Fi, Commona, Colbie Caillat, Blaqk Audio, Against Me!, Athlete, Benjy Ferree a Von Südenfed.

Pokud se v pondělí 3. září vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

U2 - Popmart DVD (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme

U2 - Popmart
Záznam koncertu v Mexico City z turné Popmart, při kterém se zastavili U2 také v Praze, vyšel kdysi ještě na VHS a měl být současně v roce 1997 či 1998 prvním DVD irských U2. Bohužel firma jeho přípravu nějaký čas před vydáním zastavila a dostalo se na něj až o deset let později. Dlouhé čekání může vynahradit třeba limitovaná edice se dvěma disky. Vedle koncertu samotného na prvním kotoučku na druhém naleznete několik vychytávek pro počítač a především další skladby ze dvou dalších koncertů, dva videoklipy a několik dokumentů o tomto turné s obřím citrónem. Lahůdkou by pak měl být zvuk, který byl přemixován do DD 5.1 a DTS 5.1.
Colbie Caillat - Coco (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme

Colbie Caillat - Coco
První dnešní debutantkou je sympatická Američanka Colbie Caillat - dcera producenta (Fleetwood Mac) a majitele firmy zajišťující mix DVD do systému 5.1 Kena Caillata. Colbie samotná může za svoji nynější popularitu ve Státech děkovat především internetu - její objevení má na svědomí MySpace.com, kde si můžete část desky poslechnout, a prodejní úspěchy zase iTunes, kde se její písnička "Bubly" stala singlem týdne a album "Coco" vyšplhalo na vrchol tamní hitparády. Colbie Caillat se stylově pohybuje někde mezi folkem, akustickým popem a americkým ženským písničkářstvím. Momentálně brázdí Ameriku na turné s Goo Goo Dolls
Paul Van Dyk - In Between (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme

Paul Van Dyk - In Between
Producent a především jeden z nejslavnějších DJů na světě Paul Van Dyk se nechystá jenom na světové turné, při kterém zavítá i do Prahy, ale především vydává novou desku s názvem "In Between". Příprava mu zabrala osmnáct měsíců a na jeho novince se vystřídali takoví hosté jako David Byrne z Talking Heads, Jessica Sutta z Pussycat Dolls nebo Rea Garvey z Reamonn. Celé album, které již slaví úspěchy za Atlantikem, si můžete poslechnout na jeho MySpace.com.
Hard-Fi - Once Upon A Time In The West (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme

Hard-Fi - Once Upon A Time In The West
Indie-rocková parta Hard-Fi se před dvěma lety svým debutem "Stars Of CCTV" stala jedním z největších britských objevů roku. Letos nazrál čas potvrdit tento úspěch. Novinka dostala název "Once Upon A Time In The West" a už její obal je ve své jednoduchosti velice nápaditý. Jestli je stále nápaditá i jejich muzika jako před dvěma lety, můžete posoudit na jejich MySpace.com, kde je celá deska ke slyšení.
Me'shell Ndegeocello - The World Has Made Me The Man Of My Dreams (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme

Me'shell Ndegeocello - The World Has Made Me The Man Of My Dreams
Ačkoli její jméno mnozí ani nevysloví, není americká zpěvačka, skladatelka a basistka Me'shell Ndegeocello vydávající novinku s velmi dlouhým názvem "The World Has Made Me The Man Of My Dreams" pro české publikum zcela neznámá. Není to tak dávno, co u nás vystupovala v rámci Agartha Jazz Festivalu. Vzhledem k tomu, že její žánrový záběr je opravdu široký (mimo jazzu ještě funk, soul, hip hop, reggae, r'n'b a rock), lze jen stěží usuzovat, jak bude novinka znít. Jisté je akorát to, že se na ní podílelo mnoho hostů v čele s Patem Methenym.
Plain White T's - Every Second Counts (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme

Plain White T's - Every Second Counts
Americká pop-rocková parta z Illinois Plain White T's sice působí na hudební scéně od roku 1997, nicméně většina Evropanů neměla do této doby o ní ani ponětí. Vše změnil singl "Hey There Delilah", který vyšplhal až na první místo amerického žebříčku a podobné úspěchy začíná slavit i na starém kontinentu. Pochází ze čtvrté desky "Every Seconds Counts", která ve Státech vyšla už před rokem, ale i tam Plain White T's začali bodovat až v souvislosti se svým letním turné letos v červenci. Tři písničky z téhle desky plus jeden pozdrav si můžete poslechnout na jejich MySpace.com.
Benjy Ferree - Leaving The Nest (Day After Records)
web / MySpace.com / psali jsme

Benjy Ferree - Leaving The Nest
Oficiálně už v lednu debutoval v Evropě písničkář Benjy Ferree z Marylandu. Nahrávka "Leaving The Nest" rozšiřuje šestipísňové EP z roku 2005 o čtyři nové skladby. Web distribučního vydavatelství popisuje Ferreeho tvorbu pomocí asociací k Paulu McCartneymu, Sufjanu Stevensovi a kapele Matt Pond PA zároveň. Devět původních skladeb, z nichž čtyři nabízí Ferree na MySpace.com, doplňuje coververze písně Johnnyho Cashe "Little At A Time".
Luciana Souza - The New Bossa Nova (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme

Luciana Souza - The New Bossa Nova
Brazilská zpěvačka Luciana Souza se po úspěších na obou amerických kontinentech, o kterých vypovídají třeba i tři nominace na Grammy, rozhodla, že prorazí také do Evropy a pro francouzskou pobočku Universalu natočila desku "The New Bossa Nova". Album obsahuje směs skladeb různých autorů od Stinga, přes Joni Mitchell nebo Randy Newmana až po její vlastní. Ukázky všech skladeb, kterou natočila pod dohledem Larryho Kleina (Joni Mitchell, Madeleine Peyroux nebo Shawn Colvin), najdete v příslušné sekci jejího webu.
Common - Finding Forever (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme

Common - Finding Forever
I když rapper Common působí na hudební scéně pěknou řádku let, lze napsat, že na výraznější komerční úspěch čekal až do letošního roku, kdy mu vyšla deska "Finding Forever". Zpěvák, jenž byl již osmkrát nominovaný na Grammy, z nichž získal jedinou, se letos poprvé probojoval na vrchol americké albové hitparády. Deska, na které spolupracoval s will.i.amem, Kanye Westem nebo Lily Allen, je kritikou velmi dobře hodnocena, což můžete zčásti posoudit poslechem několika věcí na MySpace.com.
Blaqk Audio - CexCells (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme

Blaqk Audio - CexCells
Projekt Blaqk Audio tvoří dva pánové - Davey Havok a Jade Puget, oba dva členové rockových AFI. Ovšem pozor, Blaqk Audio sami charakterizují jako "Dva kluci milující syntetizátory a software". Deska s vícesmyslným názvem "CexCells" je debutem téhle dvojice. Pokud vás zajímá, jak zní elektronika v podání rodilých rockerů, pak na jejich MySpace.com naleznete dvě skladby z tohoto alba.
Against Me! - New Wave (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme

Aganist Me! - New Wave
Čtvrtá deska punk-rockových Against Me! "New Wave" měla sice vyjít už na jaře, ale na pulty obchodů ve světě se dostala až v červenci a u nás až nyní. Čeští příznivci tak budou mít měsíc a půl, aby tuto desku naposlouchali na jejich pražský koncert v Lucerna Music Baru. Deska samotná je pak zajímavá už producentem, kterým je bubeník Garbage Butch Vig, jinak také producent legendárního "Nevermind" Nirvany. MySpace.com kapely nabízí z "New Wave" čtyři ochutnávky.
Athlete - Beyond The Neighbourhood (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme

Athlete - Beyond The Neighbourhood
Říká se, že třetí deska je nejdůležitější a britská britpopová kytarovka Athlete se právě k tomuto přelomového okamžiku dostala. Jejich deska dostala název "Beyond The Neighbourhood", a kdyby neutekla před časem na internet, představovali bychom ji o nějaký ten týden později. Novinku uvedl singl "Hurricane" a ten si jako jediný kousek můžete poslechnout na MySpace.com kapely.
Von Südenfed - Tromatic Reflexxions (Day After Records)
web / MySpace.com / psali jsme

Von Südenfed - Tromatic Reflexxions
Další ze šokujícně působících kolaborací má na svědomí leader britské rockové kapely The Fall Mark E. Smith a německá elektronická dvojka Andi Toma a Jan St. Werner neboli Mouse On Mars. Svým regulérním debutem "Tromatic Reflexxions" navazují na double-A singl "Wipe That Sound"/"Cut The Gain" z roku 2004. Deska obsahuje tucet skladeb pohybujících se žánrově v logickém mixu post-punku a elektroniky. Tři skladby z alba a jeden remix k tomu jsou k poslechu na MySpace.com.
Dále vychází:

Absestosdeath - Dejection, Unclean (Day After Records)
Alabama Thunderpussy - Open Fire (Day After Records)
André Previn - Alone (Universal)
Bajofondo Tango Club - Mar Dulce (Universal)
Ballast - Fuse (Day After Records)
Billie Holiday - Remixed & Reimagined (Sony BMG)
Billy Bob Thornton - Beautiful Door (Universal)
Bratz - Bratz (soundtrack) (Universal)
Cirque De Soleil - Delirium (Universal)
Count Basic - Love & Light (Universal)
Deep Purple - Live In London (EMI)
Don't Mess With Texas - Los Dias de Junio (Day After Records)
DMX - The Definition Of X (Universal)
Dschinghis Khan - 7 Leben (Universal)
Ella Fitzgerald - Love Letters From Ella (Universal)
Herbert - Between Me And The Wardrobe (EMI)
Ixindamix / Network 23 - Future Raver (Maximum Underground)
Jiří Zmožek - Největší hity (Popron Music)
John Coltrane - My Favorite Things:Coltrane At Newport (Universal)
Johnny Cash - The Great Lost Performance (Universal)
Kenna - Make Sure They See My Face (Universal)
Leeroy - Open Bar (EMI)
Like Young - Last Secrets (Day After Records)
M83 - Digital Shades Vol.1/Limited (EMI)
Mad Caddies - Keep It Going (Day After Records)
Mamani Keita - Yelema (Universal)
Melt Banana - Bambi's Dilemma (Day After Records)
Miles Davis - Steamin (Universal)
Nick Drake - Family Tree (Universal)
Notorious B.I.G. - Bigger Than Life (Sony BMG)
Roberta Gambarini/Hank Jones - You Are There (Universal)
Různí - CZ Superhity 2007/2 (EMI)
Různí - Tanecni Liga 99 (Universal)
Různí - Ultimate R&B 2007 (Universal)
Sabertooth Tiger - Extinction Is Inevitable (Day After Records)
Scars Of Tomorrow - The Failure In Drowning (Day After Records)
Sevara Nazarkhan - Sen (EMI)
Silverstein - Arrivals And Departures (Day After Records)
The Bad Plus - Prog (Universal)
Tindersticks - The Complete BBC Sessions (Universal)
Toumast - Ishumar (EMI)
Unthank/Winterset - Bairns (EMI)
Vague Angels - Truth Loved (Day After Records)
Wolfmother - Please Experience-Live (Universal)

NÁZORY
  • hmmm (afd, 02.09.2007 08:52) Reagovat

    a já myslel, že U2 nikdy v Praze nebyly. No tak to by mohly přijet ještě někdy:)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pohled do českých hitparád 12. týden 2024
Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai Pravidelný vítěz českého albového žebříčku Viktor Sheen se musel v aktuálním kole sklonit před svým žánrovým souputníkem, vedení totiž přebírá Grey256 s nahrávkou "Tentokrát". Rádiové hitparádě nadále neohroženě... čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 08:30 v sekci Novinky | České hitparády
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Audio: David Guetta poslal nový singl U2 na taneční parket i do rádií (10.02.2024 14:06)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík Justin Bieber The Prodigy AC/DC Queen Adele Rush Kabát Karel Gott U2 Bono Sia Taylor Swift Paws Télépopmusik Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu