Britský žebříček vede "zlý" kluk s kytarou Newton Faulkner

26.08.2007 21:42 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Na obrázku vypadá jako příznivec extrémního metalu, ale nenechte se zmást, Newton Faulkner je další z generace anglických pop-písničkářů. Jeho debut "Hand Built By Robots" vyšplhal na čelo UK Chart. V singlech si Kanye West udržel číslo jedna se "Stronger".
Kanye West - Stronger
© facebook interpreta
Kanye West se udržel na vrcholu britského singlového žebříčku. "Stronger" se prodalo v solidním nákladu 33 tisíc kusů a West může být spokojený také s tím, že v Irsku už figuruje na dvojce. Británie však i nadále zůstává jedinou zemí na světě, v níž "Stronger" žebříček vede. Podle nejnovějších zpráv to vypadá, že na albu "Graduation" bude píseň v jiné verzi, s níž mu prý pomáhal Timbaland. Na dvojce už figuruje současný americký megahit "Beautiful Girls" Seana Kingstona. Singl se teprve v pondělí začne prodávat na CD nosičích a Kingston rozhodně plánuje útok na číslo jedna. Jeho jediným soupeřem bude patrně nový singl Jamese Blunta. Robyn klesá s "With Every Heartbeat" na číslo tři. Naopak nahoru jdou Gym Class Heroes, "Clothes Off!" už je na čísle pět. Desítku dobyli Hard-Fi, "Suburban Knights" je teprve jejich druhý singl v Top 10 a sedmička je dokonce jejich nejlepším umístěním vůbec. Jen s desítkou se musí spokojit 50 Cent, Justin Timberlake a Timbaland s "Ayo Technology"- Fiddy má sice po dvou letech znovu píseň v elitní desítce, ale určitě čekal víc. Ve druhé desítce debutují dvě reedice Elvisových singlů: "Blue Suede Shoes" jsou dvanácté, "My Baby Left Me" na čísle osmnáct. Na chvost dvacítky se ještě vešel nový singl rapperky Eve "Tamburine" a Kaiser Chiefs s "The Angry Mob". Klubová pecka "The Creeps (Get On The Dancefloor)" projektu Freaks figuruje na čísle 22, londýnský rapper Kano a r'n'b zpěvák Craig David jsou zatím s "This Is The Girl" na čísle 24, ale singl také vychází až v pondělí. Na to už nemůžou spoléhat Linkin Park, jejichž novinka "Bleed It Out" dosáhla jen na číslo 29 a vypadá to na druhý nejníže postavený singl kapely vůbec. Ani Maximo Park se s číslem 39 pro "Girls Who Play Guitars" moc chlubit nebudou.

    Top 10 - singly:
  1. Kanye West - Stronger
  2. Sean Kingston - Beautiful Girl
  3. Robyn With Kleerup - With Every Heartbeat
  4. Timbaland feat. Doe / Keri Hilson - The Way I Are
  5. Gym Class Heroes - Clothes Off!!!
  6. Plain White T's - Hey There Delilah
  7. Hard-Fi - Suburban Knights
  8. Kate Nash - Foundations
  9. Fergie - Big Girls Don't Cry (Personal)
  10. 50 Cent ft. Justin Timberlake & Timbaland - Ayo Technology

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Newton Faulkner - Hand Built By Robots
© facebook interpreta
Písničkář Newton Faulkner slaví, protože jeho debutové album "Hand Built By Robots" vystoupalo měsíc od vydání na číslo jedna albového žebříčku. Deska, mohutně propagovaná v britských médiích reklamou, prodala bezmála 30 tisíc kusů a porazila i soundtrack "High School Musical 2", který figuruje na čele pořadí kompilací různých interpretů, jenž do hlavního pořadí nesmí. Na dvojku klesá Elvis Presley s "The King", na trojku se posouvá Amy Winehouse s "Back To Black". Na pětce debutuje výborný britský písničkář Richard Hawley, jeho páté studiové album "Lady's Bridge" je jeho vůbec první v britské čtyřicítce. Rocker z "American Idol" Chris Daughtry a jeho kapela Daughtry bodují i v Británii, skoro rok po vydání za oceánem teď figurují v UK Chart na třináctce. O číslo níže je Darren Hayes s "This Delicate Thing We've Made". "Under The Blacklight", debut kapely Rilo Kiley, u velké značky je na čísle 34 a favoritka hudebních publicistů, rapperka M.I.A. je s deskou "Kala" stupínek před koncem Top 40. Už pod ním teskní David Guetta s "Pop Life" (44.) a reformovaní Kula Shaker, jejichž "Strange Folk" stačilo jen na číslo 69. Přesně před jedenácti lety přitom brali svoje první číslo jedna s albem "K".

    Top 10 - singly:
  1. Newton Faulkner - Hand Built By Robots
  2. Elvis Presley - The King
  3. Amy Winehouse - Back To Black
  4. Kate Nash - Made Of Bricks
  5. Mika - Life In Cartoon Motion
  6. Richard Hawley - Lady's Bridge
  7. Timbaland - Shock Value
  8. Amy Macdonald - This Is The Life
  9. Pigeon Detectives - Wait For Me
  10. Paolo Nutini - These Streets

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY