I mistr tesař se někdy...

01.10.2007 12:00 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

CD singly jsou určeny hlavně pro fanoušky, které kromě hitů zajímají i nealbové skladby, remixy a další rarity. Mika na čtyřtrackovém "Big Girl (You Are Beautiful)" množstvím hudby sice nešetřil, kvalita je ale tentokrát hluboko pod jeho podprůměrem.
3/10

Mika - Big Girl (You Are Beautiful)

Skladby: Big Girl (You Are Beautiful), Sweet Dreams (Are Made Of This) Live From Hong Kong, Instant Martyr, Big Girl (You Are Beautiful) Tom Middleton Remix
Vydáno: 23.07.2007 v UK
Celkový čas: 15:42
Zpěvák Mika má za sebou nejen výtečné debutové album "Life In Cartoon Motion", ale i několik singlů, které vždy obsahovaly poměrně vydařená, či dokonce výtečná béčka. "Big Girl (You Are Beautiful)" je první krok jdoucí úplně vedle.

Nevím, proč padla volba zrovna na "Big Girl", když se jedná o jednu z nejslabších skladeb desky. Možná proto, že tlustých holek je všude dost, a tak Mika doufal, že píseň, jež je oslavuje, si budou hromadně kupovat. To se samozřejmě nestalo. Na svět tak přišel jeho dosud nejhorší nosič, na němž je špatně téměř vše.

Béčkovou skladbu obstarává jen něco přes dvě minuty dlouhá "Instant Martyr", na níž je slyšet, že spíše než o písničku se jedná o prvotní nástřel pouze s klavírem. Tomuhle se nedá říkat ani demo. Živě zaznamenaná "Sweet Dreams" původně od Eurythmics trpí otřesným zašuměným zvukem. A remix "Big Girl" od Toma Middletona? Pche.

Dalším singlem naštěstí bude nádherná "Happy Ending". Pokud její fyzický nosič Mika zprasí podobně nepovedenými béčky jako "Big Girl", asi naštve hodně svých příznivců. Jednou to prostě stačilo.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY