Timo Tolkki vybral druhého zpěváka pro svou operu

27.07.2007 13:15 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Timo Tolkki
© www.nuclearblastusa.com
Poté, co kytarista Timo Tolkki z finských Stratovarius (myspace.com) angažoval klasicky školenou americkou sopranistku Jennifer Sowle ve své chystané rockové opeře "Saana - Warrior Of Light", vybral dalšího zpěváka. Je jím Heikki Pöyhiä, známý z finské formace Twilightning.

"Poznal jsem Heikkiho, když jsem mixoval debut jeho skupiny a okamžitě jsem si zamiloval jeho styl zpěvu," prohlásil Tolkki. "Také jsem ho viděl naživo a byl stejně dobrý jako na studiovce. Má energický hlas, ale dokáže zpívat i velice jemně, když je potřeba. Jeho osobnost je velice barvitá, jako paleta všech lidských pocitů."

Tolkkiho nadcházející třetí sólová nahrávka má přinést naprosto nové propojení zažité rockové opery a klasického tématu samotné opery. Timo nemá zájem přijít s desítkou skladeb, rychlým příběhem a sedmi slavnými zpěváky, jejichž jména sama o sobě desku proslaví. "Saana - Warrior Of Light" má vyjít na konci tohoto, nebo na začátku příštího roku. Posluchačům přinese i bonusové DVD s několika videi a rozhovory.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY