Festival České hrady se přesouvá na Kunětickou horu

18.07.2007 18:52 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

České hrady.cz logo
© facebook interpreta
Minulý pátek 13. července začal na hradě Točník již třetí ročník prázdninového putovního festivalu České hrady, který navštívilo sedm tisíc hudebních fanoušků. České hrady jsou hudební přehlídkou toho nejlepšího z české hudební scény. Součástí ceny vstupenky je i možnost navštívit stálé expozice jednotlivých hradů.

Již tento pátek 20. července se festival přesouvá na Kunětickou horu v Pardubickém kraji. Páteční program proběhne v areálu hradu, vystoupí Jiří Schmitzer, Lenka Dusilová, Xavier Baumaxa a DJ Baltazar. Organizátoři vyzývají návštěvníky: "Přijďte v maskách!" V pátek totiž proběhne karneval, který umocní jedinečnou atmosféru festivalu v tomto netradičním prostředí. Nejlepší maska bude vyhlášena a odměněna cenou ve 23:30 hodin. Areál hradu otevře své brány v pátek v 18.00 hodin.

Sobotní celodenní program se uskuteční na dvou pódiích podhradí Kunětické hory. "Mezi jednoznačné hvězdy festivalu patří Aneta Langerová, prostor před scénou byl při jejím vystoupení kompletně zaplněn. Dalšími hvězdami festivalu na Točníku byly určitě skupiny Wohnout, Divokej Bill a Kryštof," uvedl jeden z organizátorů festivalu Michal Šesták z agentury Nedomysleno. Organizátoři pozvali také skupinu Bratři Orffové z Krnova, jejichž koncert přitáhl řadu návštěvníků. Mezi českými hudebníky nechybí zástupkyně ženského pohlaví jako například v poslední době velmi populární skupina Gaia Mesiah, zpěvačka Sonia z Moimir Papalescu & The Nihilists a výše zmiňovaná Aneta Langerová a Lenka Dusilová. Na Kunětické hoře si přijdou na své i fanoušci hip hopu na koncertech P.S.H a Indy & Wich. Dále vystoupí Vypaná fiXa, Hudba Praha, Mother's Angels, Michael's Uncle, Hentai Corporation - vítěz soutěže Naděje Beatu a UDG.

V sobotu bude areál festivalu otevřen v 11:00 hodin a poslední koncert začne v 01:30 hodin. Od železniční stanice Stéblová bude v sobotu zajištěna kyvadlová doprava pod Kunětickou horu. Autobusy budou jezdit v sobotu 21. července od 11 do 16 hodin na festival, v neděli od 2:30 do 4:30 zpět do stanice Stéblová. Návštěvníci festivalu mohou přenocovat během obou festivalových nocí zdarma ve stanovém městečku.

V následujících dvou víkendech bude festival pokračovat v Plzeňském kraji na Švihově (27. - 28. července) a na Bezdězu (3. - 4. srpna) v Libereckém kraji.

Vstupenka na páteční program stojí v předprodeji 150 Kč (na místě 180 Kč), vstupné na sobotní program vyjde na 330 korun (na místě 380 Kč). Předprodej probíhá v sítích E-Tickets a Ticketstream.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY