Hatebreed a As I Lay Dying se řítí na Prahu

27.05.2007 12:41 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Hatebreed, As I Lay Dying plakát
© facebook interpreta
Středa 27. 6., Rock Café. Právě tohoto dne a na tomto místě vypukne nefalšované hardcorové šílenství. V Praze se totiž exkluzivně představí respekt budící sestava kapel v podobě nekorunovaných králů světové HC scény HATEBREED a jedné z nejambicióznějších metalcore kapel současnosti AS I LAY DYING.

HATEBREED jsou kapela, ke které lze napsat tisíce přívlastků, a téměř nikdy netrefíte pověstný hřebíček na hlavičku. Charakteristika téhle skupiny je stejně neuchopitelná jako hudba, kterou tato pětice z Connecticutu chrlí již přes dvanáct let na stále hojnější masy svých příznivců. Klíčová slova pro pochopení HATEBREED: přímočarost, agresivita, metalcore, nasranost, nasazení, brutalita, práce.

I přes všechny dosažené úspěchy a mety jsou HATEBREED stále stejně nekompromisní, stoprocentně oddaní svému řemeslu a zejména připraveni odevzdat ze sebe maximum. Svůj přímočaře a brutálně podaný hardcore servírují bez jakýchkoliv kudrlinek, bez tendenčních posunů k jiným žánrům. Stále dominují typicky sekanými metalovými riffy, řevem frontmana Jameyho Jasty a nelidským nasazením při živých koncertech.

Dalším lákadlem středečního večera pak budou metalcoroví AS I LAY DYING. Tato banda ze San Diega rozhodně neplýtvá časem, neboť za svou relativně krátkou, teprve šestiletou dobu existence již vyprodukovala pět alb a absolvovala několik významných turné po boku kapel jako jsou např. KILLSWITCH ENGAGE, IN FLAMES, HATEBREED, TRIVIUM, CHIMAIRA, ARCH ENEMY a celou řadou dalších.

AS I LAY DYING jsou typickým představitelem moderního metalcoru, který umě kombinuje vlivy švédské deathmetalové školy a thrashových poloh (IN FLAMES, SOILWORK nebo DARK TRANQUILLITY), přičemž celkový produkt ještě jemně dochucují hardcorovými prvky. To, co dělá z AS I LAY DYING do jisté míry originální těleso na poli daného žánru, je geniální střídání agresivních a melodických nálad a skvělé instrumentální výkony jednotlivých členů, z nichž vyčnívají především agresivní bicí Jordana Mancina.

Vstupenky na akci jsou již nyní v prodeji v předprodejních sítích Ticketpro, Ticketportal, Ticketstream a prostřednictvím webu shindy.cz.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY