Nebřenský a Průša z Vltavy se vrátí na pódium

08.05.2007 08:04 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

The Tap Tap a Vltava plakát
© facebook interpreta
Po čtyřech letech se alespoň na chvíli splní tajný sen všech fanoušků skupiny Vltava. Její zpěvák Vltavy Robert Nebřenský spolu s "vltavským" saxofonistou Tomášem Průšou přijali pozvání k exkluzivnímu vystoupení v Divadle Archa. Ve středu 16. května od osmi večer zahrají několik písní z repertoáru skupiny Vltava za doprovodu souboru The Tap Tap, členové kapely Vltava na oplátku zase doprovodí několik písní The Tap Tap. Soubor působí jako školní orchestr Evropské hudební školy STUDEO pro osoby s tělesným postižením, umístěné v prostorách Jedličkova ústavu, a tímto koncertem zahajuje své jarní turné.

"S Vltavou sice už několik let nehrajeme, přesto jsme se s Robertem Nebřenským dohodli, že exkluzivně zazpíváme za doprovodu skupiny The Tap Tap několik našich písniček," říká Tomáš Průša. "Chceme touto cestou podpořit aktivity občanského sdružení Tap, které v současné době naplno rozjíždí úžasný projekt výstavby hudební školy pro studenty s tělesným postižením," doplňuje Průša.

Nebřenský dokonce věnoval souboru The Tap Tap skladbu "Tvůj kluk jsem já", kterou zpívá spolu se zpěvačkou The Tap Tap Irenou Šůchovou. V rámci večera vystoupí také kapely Šilalo Paňori, United Heads, Gitans a DJ Baltazar. Během večera proběhne výstava a dražba fotografií Tomáše Vrtala, který dlouhodobě dokumentuje činnost souboru The Tap Tap. Výtěžek z benefičního koncertu, nad kterým převzal záštitu Václav Havel, bude věnován na podporu projektu výstavby Evropské hudební školy pro studenty s tělesným postižením.

Hudební soubor The Tap Tap vznikl v Jedličkově ústavu v roce 1998. Jeho hlavním cílem je umožnit co nejširšímu okruhu dětí s různým stupněm tělesného postižení pravidelně zkoušet a později veřejně vystupovat spolu s profesionálními hudebníky. Evropská hudební škola je dlouhodobým projektem občanského sdružení Tap. Jejím cílem je vytvořit pro mládež s tělesným postižením rovnocenné podmínky pro vzdělávání v oblasti uměleckých aktivit.

Vstupenky v ceně 150 Kč jsou v předprodeji v Divadle Archa a sítích Ticketpro a Ticketportal.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY