Slyšeno v předstihu: Dolores O'Riordan - Are You Listening?

26.03.2007 14:00 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

Dolores O'Riordan - Are You Listening?
© facebook interpreta
Zpěvačka Dolores O'Riordan slibovala svou sólovou desku v podstatě od nikdy nepotvrzeného rozpadu The Cranberries. Ten přišel z kraje roku 2003 a údajně nebyl zrovna přátelský. O'Riordan se hodně věnovala své rodině - má již se svým manželem Donem Burtonem (tour managerem Duran Duran) tři děti - a pomalými kroky dávala dohromady nové písně. Prvními pokusy byly skladby "Mirror Lover" na desce Jam & Spoon "Tripomatic Fairytales 3003" a "Pure Love" z alba kolaborací Zucchera "Zu & Co.". Rok 2004 měl přinést i její příspěvek na soundtrack k filmovému trháku "Spider-Man II" v podobě kompozice "Black Widow", ta ale nebyla ve finále použita. Naštěstí se tento song povedl, a dodatečně tak najde své místo na debutu "Are You Listening?", který vyjde v pondělí 7. května u labelu Sanctuary.

Během natáčení O'Riordan pomáhal bubeník a producent Graham Hopkins (Therapy?), který by měl se zpěvačkou vyrazit i na chystané turné. Pilotním singlem se stala skladba "Ordinary Day". Tu si společně s "In The Garden" můžete vyslechnout na jejím myspace profilu.

Dolores O'Riordan N
© myspace.com
Pokud někdo očekával, že O'Riordan nějak zásadně uhne z nastoupené cesty, může být zklamán. Ani větší příklon k elektronice se nekoná, i když na nějaké loopy taky nakonec došlo. Její hlasový potenciál zůstal zachován stejně jako její specifické frázování, podle kterého je snadno rozpoznatelná. "Are You Listening?" je komorní deskou, která reflektuje vše, co se O'Riordan v životě od roku 2003 přihodilo. "Ordinary Day" je věnována její nejmladší dceři Dakotě Rain. Odstíny nálad jsou melancholické (možná proto ten černý oděv a černá barva vlasů na samotném obalu) a intimní, důkazem může být skvostná "Apple Of My Eye" nebo "Ecstasy". O'Riordan však důkladně hrábla i do strun elektrických kytar - "In The Garden" a naléhavá "Stay With Me" dají vzpomenout na letitou pecku "Zombie" The Cranberries. V "Human Spirit" má nádech irského folklóru, přesto vysněným vrcholem celého počinu zůstává zmíněná a již léta zrající "Black Widow".

Debut Dolores O'Riordan "Are You Listening?" se do českých obchodů dostane v pondělí 7. května a mezi dvanáctkou písní naleznete tyto: Ordinary Day, When We Were Young, In The Garden, Human Spirit, Loser, Stay With Me, Apple Of My Eye, Black Widow, October, Accept Things, Angel Fire a Ecstasy.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY