Na Donaufestivalu se letos budou hrát 'Nechráněné hry'

17.03.2007 13:35 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Donaufestival 07 N
© donaufestival.at
Od roku 2005 se rakouský Donaufestival zapsal do mezinárodního povědomí jako festival "současného performance art & hudby" v dynamické oblasti na hranici mezi experimentem, sub a pop kulturou. Performance art je charakterizováno zaměřením umělců na samotný prožitek interakce vnímatele, jenž se tak stává aktivním spolutvůrcem uměleckého zážitku. Během sedmi dnů proběhne 84 představení z oblasti nových jevištních forem, mediálního umění, videa, webového umění, experimentální hudby, umění zvuku, post rocku, elektronické hudby a pokročilé popové hudby.

Letos promění Donaufestival Křemži na Dunaji (zhruba 70 km západně od Vídně) na zónu "nebezpečných, uměleckých her" od 19. do 21. a od 27. do 30. dubna: pod názvem "Unprotected Game(s)" ("Nechráněné hry") se sejdou umělci z různých žánrů, kteří se tímto tématem zabývají, aby rozebrali a prověřili myšlenkové struktury, sociální systémy a jejich pravidla.

Představení:

Kromě nových představení skupin Gob Squad, Showcase Beat Le Mot a Big Art Group, prověří početné "nechráněné hry" limity a hranice mezi jevištním představením, mediálním uměním a hrou: God's Entertainment, Blast Theory, PainStation, toxic dreams, "Sphären Versammlung" (pod vedením skupiny ersatzverkehr/urban lies) přenesou publikum na různá neobvyklá místa.

Hudba:

The David Tibet Project (s Current 93, Nurse With Wound, Cyclobe, Baby Dee, Matmos feat. Jay Lesser, Pantaleimon, Simon Finn, Julia Kent, Little Annie mit Paul Wallfish, Fovea Hex, Larsen feat. Johann Johannson, Sunn 0))), Bonnie Prince Billy), Jamie Lidell & Friends: Gonzales, Mocky & Pablo Fiasco. The Throbbing Gristle Project, zeitkratzer, Boredoms, Russell Haswell, Florian Hecker, KTL, Phill Niblock, Alan Vega, Fennesz, The Notwist, Gang Of Four, ESG, Patrick Wolf.

Další informace naleznete na internetové adrese donaufestival.at. O vstupenky si volejte na telefonní číslo: +43 0 2732-90 80 33


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY