Březnový Report testuje drogy a zábavové kapely

01.03.2007 15:26 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Report 03/07 N
© facebook interpreta
NA TITULCE JSOU CLOU, UVNITŘ SE DOČTETE O WALTARI, MASSIVE ATTACK, SUPPORT LESBIENS NEBO O TESTECH NA DROGY. TÉMATEM JE FENOMÉN ZÁBAVOVÝCH KAPEL. NA CD PŘÍLOZE NAJDETE TO NEJLEPŠÍ Z CZ–SK SCÉNY 2006.

Z obsahu:

CLOU
Málokterý český debut se může honosit takovým úspěchem, jaký zaznamenala deska "Postcards". V dubnu Clou vydají důležité druhé album. Nejen o něm se dočtete v titulním článku, jehož název je zároveň krédem kapely: "Udělat si radost".

PIO SQUAD
Efko a Eurodel jsou hnací silou jihlavského hiphopového válce. Na klišé a pózy si nepotrpí a někdy si váží folkařů víc než všech rapperů dohromady. Proč? Odpověď v rozhovoru s redaktorem Markem Prosem.

WALTARI
V Česku jsou možná populárnější než doma ve Finsku. Ani po dvaceti letech hraní necítí únavu a na trh vrhají nové album "Release Date". Jsou Waltari politickou kapelou? A jaké jsou oblíbené české skupiny frontmana Kärtsy Hataky?

THE GOOD, THE BAD AND THE QUEEN
Kromě reportáže z berlínského koncertu nabízí REPORT i rozhovor s novými kumpány Damona Albarna. Naslouchala i zpovídala Jana Kománková.

ZÁBAVY A TANCOVAČKY
Fenomén zábav je pevnou součástí hudební reality již několik desetiletí. Kde se vzaly tancovačkové kapely, kdo z nich se drží na špičce obliby (někdy i více než čtvrt století) a jak vypadá hitparáda nejoblíbenějších pecek a coververzí v českých zábavových luzích a hájích, zjišťoval s nadhledem, vtipem i encyklopedickou pečlivostí Roman Jireš. Pojďte na bigbít!

REGINA SPEKTOR LIVE
Album "Begin To Hope" posbíralo chválu kritiků i fandů po celém světě. Britským novinářům ho Američanka s ruskými kořeny představila naživo teprve nyní. REPORT měl na speciálním koncertě v Londýně svého vyslance.

KATARÍNA KNECHTOVÁ
Na Slovensku etablovaná Peha systematicky dobývá česká pódia. Její zpěvačka se rozpovídala o své hudbě a zhodnotila tvorbu Gipsy.cz, The Nihilists, Laury Veirs, Ry Coodera nebo Therion. A prozradila své soukromé TOP 5.
Spolu se Support Lesbiens, J.A.R. či Gaia Mesiah hraje Peha na slavnostním vyhlášení ankety Žebřík 2006 Sony Ericsson Awards v pátek 9. března v Plzni!

Live: THE GOOD, THE BAD AND THE QUEEN (Berlín), MASSIVE ATTACK (Londýn), REGINA SPEKTOR (Londýn), STUART A. STAPLES, MICHAL PAVLÍČEK, SEAN LENNON, EUROPE, NAROZENINY PETRA HOŠKA...
Rozhovory a profily: 5TH APRIL, IMT SMILE, SUPPORT LESBIENS, TINA, DOCTOR P. P., WALTARI, ALICIA KEYS (exkluzivně z Los Angeles)...
Téma: ZÁBAVY (aneb co znamená "Brikety dou, brikety dou"?)
Bubák: SKINNY PUPPY
Smrt: AHMET ERTEGÜN (pan Rock’n’Roll)
Na cestách: ZÁPADNÍ KANADA
Sloupky: Na Homoli (fotbal, to je gól!), Honza Křížek (o tzv. muzikantech holičích), Jana.Kom (hudba jako spotřební zboží?), Vladivojna (držte se pevně…), GloSka (o novém albu The Chancers), Lipčík (nedávat střelné zbraně skladatelům), Bezr (o minulosti), Haubert (o elpíčkách), Haager (o stárnutí), Rodriguez (zlobící se… na Anděly)
6x SOUTĚŽ o atraktivní CD a DVD, od Korn až po Glastonbury
Komiks: Kurt Report č. 72 (aneb taktický výběrový rautík!)
Dále: CD a DVD recenze, premiéry, trendy, technologie, PC gamesy, internet, kompletní hudební TV program, film, kluby, drogová poradna...
TATA BOJS, THE WHITE STRIPES, NIN, OZZY, ATARI TERROR, LADY SOVEREIGN, KOSHEEN, BRAND NEW HEAVIES, SISTERS OF MERCY, DREAMGIRLS, THE PROPOSITION, DROGOVÉ TESTY...

CD příloha:  SOUNDCZECH 14: BEST OF 2006, PART 2

Průřez tím nejlepším, co se za loňský rok urodilo v české a slovenské muzice, uzavírají MADFINGER FEAT. MATTHEW RUPPERT, WWW, ROE-DEER, VYPSANÁ FIXA, IMT SMILE, TINA, THE PROSTITUTES, SUPPORT LESBIENS, PETR BENDE, JAN BUDAŘ, DARA ROLINS FEAT. RYTMUS, ŽÁHA, NATALIE KOCAB. Exkluzivním bonusem jsou nikdy nevydané tracky a remixy od DANA BÁRTY & ILLUSTRATOSPHERE!

Akce: Dárkový balíček Ahmad Tea pro každého předplatitele.

NEJČTENĚJŠÍ HUDEBNÍ ČASOPIS + CD ZDARMA.

Více info a ukázky z CD na ireport.cz (music&style v novém designu!).


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY