Lisa Gerrard z Dead Can Dance vystoupí v Praze

15.02.2007 16:58 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Lisa Gerrard N
© facebook interpreta
Lisa Gerrard, zakladatelka a polovina australské kultovní skupiny Dead Can Dance, vystoupí 27. dubna v pražském Divadle Archa. Na jediném tuzemském koncertě představí skladby z nového průřezového alba "The Best Of Lisa Gerrard", které obsahuje jak společné písně s Brendanem Perrym z éry Dead Can Dance, tak i současný sólový materiál a skladby z oceňovaných filmů.

Její éterický a magický hlas byl přes dvacet let nezaměnitelnou součástí hudby tohoto projektu, který založila v roce 1981 právě s Perrym. Dead Can Dance se rozpadli v roce 1998, od té doby se Gerrard pohybuje na sólové dráze, v rámci níž vydala čtyři alba. Zároveň je vyhledávanou skladatelkou filmové hudby, která jí přinesla řadu ocenění - nominace na Zlaté Globy za filmy "Insider: Muž, který věděl příliš mnoho" a "Ali", nominace na Oscara a Grammy a zisk Zlatého Globu za film "Gladiator" a několik mezinárodních ocenění za film "Pán velryb". Hudba Dead Can Dance se objevila ve filmu "Baraka", sólově Gerrard spolupracovala například na filmech "Slzy slunce", "Mission: Impossible II" či "Černý jestřáb sestřelen".

Koncerty Lisy Gerrard jsou velkým zážitkem: její hlas vyvolává mrazení v zádech, její hudba pak hladí na duši - ambientní zvukové plochy, jemné zvuky cella, flétny a perkusí s nádechem world music i new age. Stejně jako Dead Can Dance absorbuje vlivy středověkých zpěvů, lidových balad, barokní hudby, keltské melodiky i současné elektronické hudby. Album "The Best Of Lisa Gerrard" vyšlo 12. února u vydavatelství 4AD a pražský koncert je poslední zastávkou turné k této desce.

Vstupenky jsou k dostání od 14. února v pokladně Divadla Archa do 17. března za 720 Kč na stání a za 970 Kč k sezení. Lístky jsou také v předprodeji v síti Ticketpro a Ticketportal, kde je tato cena zvýšena o poplatek.

Koncert pořádá agentura Transmusic Booking East Europe ve spolupráci s Divadlem Archa.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY