Nejprodávanější deskou loňska je 'Corrida' Kabátu

07.02.2007 11:13 - David Věžník | foto: facebook interpreta

Kabát - Corrida N
© facebook interpreta
Album "Corrida" skupiny Kabát se stalo nejprodávanější deskou roku 2006. Tepličtí rockeři se tak stali s výsledkem téměř 57 tisíc prodaných kopií absolutními vítězi cen Deska roku Allianz 2006. Ceny byly vyhlášeny v úterý večer.

Ocenění Deska roku Allianz 2006 je udělováno na základě výsledků prodejů hudebních nosičů za loňský rok. Kabát si tedy odnesl zároveň i ocenění v kategorii skupin. V kategorii zpěvaček zvítězila Hana Hegerová a její nahrávka "Všechno nejlepší", které se prodalo přes 18 tisíc kopií, nejprodávanějším zpěvákem se stal Jaromír Nohavica s necelými čtyřiceti tisíci prodaných kusů CD a DVD záznamu "Doma".

V kategorii Objev roku zvítězil debut Ewy Farné "Měls mě vůbec rád", nejprodávanějším zahraničním interpretem se za rok 2006 stala slovenská skupina Elán s výběrem "Best Of".

V rámci večera byly také uděleny ceny za nejhranější interpety a písně na českých rozhlasových stanicích. Vítězem v kategorii Nejhranější interpret se stala skupina Chinaski, nejhranější skladbou loňského roku se stala píseň "1+1" Ready Kirken.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY