Kapela Daughtry je novým číslem jedna v americkém žebříčku

25.01.2007 18:00 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Poslední týden nudy v americkém žebříčku? Snad. Potřetí za sebou stačilo nejprodávanějšímu albu mizerných 65 tisíc kusů, tentokrát je to kapela Daughtry stejnojmenného zpěváka z televizní soutěže "American Idol". V singlovém pořadí mohutně zaútočili Fall Out Boy, ale Beyoncé nakonec s "Irreplaceable" dokončila druhý měsíc na čele.
Jako obvykle přinášíme pohled do singlové a albové hitparády amerického Billboardu.

Beyoncé - Irreplacable
© facebook interpreta
Je to už nuda, Beyoncé je s "Irreplaceable" znovu na čele amerického singlového žebříčku - už poosmé. Vítězství skladba dosáhla i třeba na Filipínách nebo v Číně, ale všude po světě už v žebříčcích padá. Já vím, že to slibuji již poněkolikáté, ale teď už je to snad opravdu naposledy. Chybělo málo a Beyoncé by byla sesazena, na dvojku totiž z nuly putoval nový singl Fall Out Boy "This Ain't A Scene, It's An Arms Race". Píseň z jejich únorového alba "Infinity On High" se čerstvě začala prodávat na internetu a do čela iTunes žebříčku se dostala už během dvou dnů. Díky 162 tisícům prodaných ditigálních souborů samozřejmě vede v Hot Digital Chart. Rozhlasoví dramaturgové jsou zatím k netradiční fúzi hiphopových meziher a rockového refrénu opatrní, dá se ale předpokládat, že rychle změní názor. Po dvou loňských singlech ("Sugar, We Falling Down" a "Dance Dance") v nižších patrech Top 10 se novinka stává nejúspěšnější skladbou jejich kariéry. Další potenciální favorit na číslo jedna je na trojce, Nelly Furtado zastavila rychlý postup a za minulý týden poskočila jen o jedno číslo a je se "Say It Right" třetí. V Top 5 je nově Jim Jones a "Reppin' Time" se tak stává jeho nejvýše postaveným singlem. Desítka nově zdraví kapelu Daughtry a jejich "It's Not Over". Je to jejich první oficiální singl a mezi elitu se probojoval po devíti týdnech. Na čísle čtrnáct je další novinka - "Push It To The Limit" od zpěváka, který si říká Corbin Bleu. Herec a zpěvák zazářil v Disneyho muzikálech "High School Musical" a "Jump In!" a stejně jako jeho kolegyně se vydává na sólovou kariéru. Jeho první singl najdete i na soundtracku k druhému zmiňovanému filmu. "We're All In This Together" z "High School Musical" bylo vloni na čísle 34. Novinku mají na čísle padesát Nickelback s "If Everyone Cared", což je šestý a patrně už poslední singl z "All The Right Reasons". Další noví návštěvníci Hot 100 se seřadili v posledních dvou desítkách, mezi nimi mimo jiné i další singl Akona "Don't Matter", vracející se Lumidee, 30 Seconds To Mars nebo Young Jeezy.

Daughtry - Daughtry
© facebook interpreta
Na vrchol albového pořadí doputovalo pravděpodobně už poslední album, které bylo vydáno v loňském roce. Za týden už by měly vzít žebříček útokem nové desky. Prozatím je tedy na čele album "Daughtry" skupiny Daughtry, kterou postavil Chris... hádejte, jak se jmenuje - Daughtry. Držitel bramborové medaile z pátého ročníku American Idol už prodal od konce listopadu s debutovým albem slušných 1,2 milionu kusů a možná už brzy prodá více než debut Taylora Hickse, vítěze soutěže ze stejného roku. Soundtrack k filmu "Dreamgirls", který vládl Top 200 poslední dva týdny, odešel tentokrát poražený o pouhých 130 kusů. Jiný soundtrack, k dětskému filmu "Jump In!", postoupil na trojku, malým překvapením je číslo čtyři pro Britku Corinne Bailey Rae a její bezejmenný debut. Corinne zpívala na "The Oprah Winfrey Show" a hřeje si tři nominace na Grammy, společně jí to vyneslo postup ze čtvrté desítky do Top 5. Osmičku a devítku okupují dvě nejprodávanější alba posledních dvou let, Nickleback s "All The Right Reasons" a Carrie Underwood se "Some Hearts" už prodaly shodně něco málo pod pět milionů kusů a blíží se k hranici páté platiny. Návrat Diany Ross s "I Love You" nedopadl příliš dobře, číslo 32 a 21 tisíc kusů není nic oslnivého, i tak je to ale její nejlepší umístění od roku 1984. Ani kapela America na čísle 52 s "Here & Now" nemůže zatím mluvit o úspěšném comebacku. Za týden bychom snad už měli mít novinku v Top 10, postarat by se o ni měl hispánský rapper Pretty Ricky, John Mellencamp nebo The Shins.

Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY