Nelly Furtado či Sugababes spojí na Silvestra celý svět

22.12.2006 11:08 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Nelly Furtado N
© burninthespotlight.com
Silvestra mohou letos oslavit miliony lidí společně, a to na obrovském, propojeném koncertě v pěti městech čtyř kontinentů. Akci, která proběhne ve čtrnácti časových zónách a na kterou bude volný vstup, zastřešuje společnost Nokia.

Pod názvem Nokia New Years Eve akce odstartuje v Terminalu Hongkongu, poté se přesune do Andheri Stadionu v indickém městě Mumbai. Třetí zastávkou bude Brandenburská brána v Berlíně, následovat bude Ipanema Beach v Rio De Janeiro a poslední zastávkou, která celý experiment ukončí, bude koncert na newyorském Times Square. V každém ze zmiňovaných měst se poslední den letošního roku uskuteční párty, během které se na pódiu objeví množství světových hvězd. Všechny koncerty budou současně přenášeny nejen televizí, ale i internetem. Účast na akci prozatím potvrdili Sugababes, Nelly Furtado, Black Eyed Peas nebo Atomic Kitten. Mezi těmi, kteří se určitě objeví například na koncertě v Berlíně, budou The Scissor Sisters, LaFee, Hermes House Band nebo legendární kapela Hot Chocolate.

Pořadatelé odhadují, že například v Berlíně bude v centru města u Brandenburské brány slavit příchod roku 2007 více než 1,3 milionů lidí a v televizi či na internetu jej bude sledovat na 150 milionů diváků. Více informací o projektu, který koordinuje Harvey Goldsmith CBE, stojící mimo jiné za akcemi Live Aid a Live8, najdete na oficiálních internetových stránkách.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY