Richard Müller si dal k Vánocům nové album

16.12.2006 16:34 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Richard Müller - V.V.
© facebook interpreta
Pod pojmem vánoční deska si většina z nás bezpochyby představí nahrávku plnou koled nebo alespoň písniček s vánoční tématikou. Pro slovenského zpěváka Richarda Müllera to však znamená album, které dal sám sobě pod stromeček.

Počátkem listopadu jel do New Yorku nahrát jednu novou skladbu a atmosféra ve studiu jej natolik pohltila, že nakonec za jeden den vznikla celá deska. S trojicí newyorských hudebníků (Tom Beckham, Ben Rubin a John Bollinger), kteří živě ve studiu improvizovali a Müller do jejich hudby zpíval jen pár dnů staré texty, vznikla nahrávka, jaká v jeho diskografii nemá obdoby. Na desce, jíž zpěvák označuje za jazzovou, se pak ještě podíleli další hudebníci (Mike Caffrey, Oskar Rozsa, Boboš Procházka a Michal Žáček), základ však tvoří v podstatě živě zaznamenaná jam session.

Onou původně jedinou připravenou písní je skladba "Gdo by xel?" ("Kto by chcel), již si můžete poslechnout na jeho oficiálním webu zde.

Album "V.V." obsahuje tyto skladby: Gdo by xel? (oficiálna RM vianočná pieseň 06), Filip 2 (Soni Mullerovej), Život je zázračný - intro, Život je zázračný, Strong Pain (Andrejka M.), Najprv (Vaw!), Nabúral som sa do teba (pod Manderlákom) a One Way Ticket.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY