Oasis byli ve Švýcarsku vypískáni

27.07.2000 23:29 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Oasis Live
© NME
Kdo ví, čím to bylo, jestli Švýcarům vadilo, že Noel Gallagher sice hrál před pár dny v Británii, ale do Švýcarska se mu nechtělo nebo se jim hudba Oasis prostě nelíbila nebo... Každopádně si Oasis na festivalu Paelo, jehož byli hlavními hvězdami, zahráli pouhou půlhodinu, protože návštěvníci je zasypali úrodou lahví, plechovek, mincí a dalších létajících (pokud se jimi hodí) věcí.

Kapela odehrála prvních třicet minut a poté z pódia zmizela s tím, že členy zasáhly lahve a plechovky a za takového stavu odmítli hrát. 35 tisíc fanoušků ovšem s odchodem nesouhlasilo, a tak se Oasis rozhodli na pódium vrátit, ovšem pouze tehdy, když už na pódium nic nepřiletí. To jim ovšem nikdo nemohl zaručit, a tak to po dalších dvou skladbách, při nichž na pódium létaly další věci, zabalili definitivně. Kapela se poté v tiskovém prohlášení omluvila většině návštěvníků festivalu za zkrácené vystoupení, které ovšem zavinili někteří z nich.

Druhá strana, tedy organizátoři festivalu, však hovoří o tom, že na přiletělo pouze pár prázdných plastových lahví a jeden balon naplněný vodou, Oasis označili za "křehké", ať už to má znamenat cokoli a nepotvrzené zprávy hovoří o tom, že se Liam Gallagher naštval poté, co někteří z davu vykřikovali jméno Robbieho Williamse. Ať už byly důvody jakékoli, fanoušci určitě odcházeli domů zklamaní.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY