Po Tokio Hotel přichází další teenager - LaFee

27.07.2006 17:12 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

LaFee N
© www.emimusic.de
To, že písně zpívané v němčině dokážou překročit hranice německy mluvících zemí a dosáhnout úspěchů nejen ve zbytku Evropy, ale třeba i v Americe, Austrálii či Asii, v minulosti potvrdila například Nena, rakouský zpěvák Falco nebo v posledním případě kapela Tokio Hotel. Přestože mánie kolem zmiňovaných rádoby rockujících teenagerů nedosáhla ještě úrovně sousedního Německa, kde Tokio Hotel patří k nejúspěšnějším interpretům posledních deseti let, už se na nás ze stejné země hrne obdobný interpret, který je považován za ženskou odpověd na tuto kapelu.

Jedná se o patnáctiletou pohlednou zpěvačku LaFee, která v posledních měsících prodává obrovské množství nosičů nejen v Německu, ale i v Rakousku a Švýcarsku. Upozornila na sebe již v březnu prvním singlem "Virus", ve kterém bez kompromisu řeší svůj osobní zážitek, kdy jí podvedl její přítel. V této písni svého ex-přítele 'opěvuje' a přejícně doufá, že si z nevěry odnesl alespoň nějakou tu pohlavní nemoc. Druhý singl "Prinzesschen", který v hitparádách zmiňovaných zemí boduje nyní, sice již tolik agresivity v textu nepoužívá, ale o to víc se opře do kytar, což z písně dělá velmi slušnou rockovou vypalovačku.

Když v červnu letošního roku LaFee vydala v sousedních státech své debutové album, které produkoval velmi uznávaný Bob Arnz, hned první týden jej prodejnost katapultovala k nejvyšším příčkám albových hitparád, kde se drží i nadále. K nám se toto jednoduše pojmenované album "LaFee" dostává až nyní, ale již první reakce na odehrané písně v českých rádiích dávají znát, že Tokio Hotel budou mít do budoucna velmi zdatného soupeře.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY