Svěží jarní vánek do rozpálenýho léta

15.07.2006 05:00 - Lukáš Franz | foto: facebook interpreta

V poslední době se na musicserveru rozthrnul pytel s různýma kompilacema. To znamená, že se nacházíme v okurce. Navíc jedna kompilace horší než druhá, všechny bez práva na místo v obchodech, natož v poličkách. Championship Records to zachraňujou s "Frühling Feeling", jejíž název zní, jako bysme ji tu měli schovanou už pěkně dlouho. Nemáme.
8/10

Různí - Frühling Feeling

Skladby: The Prostitutes - Blue Friday (Dirty Bloody Friday rmx by A.H. Amak), Nierika - Naked, Anime - Home When Dead, Living Room - Scarlett Johansson In My Dirty Kitchen, Priessnitz - Střepy, Landmine Spring - Dust In My Face, 100°C - Even, Obří broskev - Řezníkova žena, Roe-Deer - 2nd Floor Boy, The Slots - Jesus, Southpaw - Harry Caine, Fortunas Favourites - The Frequency, Liveevil - Lucid, The Switch - Vodu a dřez, Skyline - It's Up To You, Xavier Baumaxa - Penis, Lety Mimo - Electra, RA - Winter Garden, 5th April - Hope, Sunflower Caravan - Talkin' About, Longital/Dlhé Diely - Cesta ako zrkadlo
Celkový čas: 73:45
Vydavatel: Championship Records
Recenze: Ano, tohle je něco jako druhej díl "Autumn Harvest". Naštěstí kompilace (stále ještě) začínajících vydavatelství netrpěj stejnejma neduhama jako filmy, takže tohle pokračování je profesionálnější a má hezčí booklet. Asi někdo čekal i slovo lepší, ale bohužel, tohle je relativní. Spíš je to jenom druhá ruka, co vám sundává klapky z očí. Teď teda jako tu druhou, abychom udrželi určitou dávku metaforična na jednu recenzi. O jeden track navíc. Jenom tři kapely mají místo jak na podzimním, tak na jarním playlistu. Ovečky & kámoši. Jinak je to stříbrnej tác, co vám servíruje čerstvý, respektive "čerstvý" maso. Nejde o nějakou prošlost, vyžilost, to s uvozovkama má ve vašem jídelníčku už dávno vybudovanou pozici. Aspoň takovou, jakou se snaží vybudovat Championship Records. Po rozhovoru se šéfem X Production v posledním Živ(e)lu nutno konstatovat, že respekt za odvahu a hodně štěstí.

Legenda: Minulej rok vyšla deska, co se jmenovala "Autumn Harvest". Na svědomí ji mělo stejný vydavatelství - Championship Records. Většina filmovejch pokračování jsou šílený braky bez špetky invence, co se jenom snažej přiživit na úspěchu toho, co předcházelo. Mimo několika vyvolenejch (Kmotr II, Star Wars V: Impérium vrací úder). "Frühling Feeling" sází na kapely stejnýho/velice podobnýho ražení jako sedláci z podzimu, takže je těžký posoudit, jestli je lepší, protože po ní sáhne pravděpodobně jenom ten, co ví (co ho čeká). Klapky z očí je tam proto, že se v dnešní generaci posluchačů (na český scéně) alternativního druhu hudby nachází dost jedinců, který jsou zmlsaný přílivem "třicet dva kapel měsíčně" z UK, a přes to všechno neviděj, že i u nás doma máme dost kvalitních kapel (o kterejch ale skoro nikdo neví, což je chyba systému českýho rádiovýho i televizního vysílání zase). Typ: Lukáš Franz, červenec 2005 až březen 2006. "Autumn Harvest": 20 skladeb, "Frühling Feeling": 21 skladeb. Ovečky: Living Room, The Slots. Kámoši: Roe-Deer. Čerstvý maso v uvozovkách, viz věta o klapkách na očích. V rozhovoru se šéfem X Production, kterej vyšel v časopise Živel 27, je jasně vidět, jak moc je to tady s děláním a prodejem hudby na štíru. Proto si Championship Records zaslouží minimálně respekt a obdiv za to, že tu zkouší dostat mezi lidi hudbu, kterou tu většina pořád chápe jako "něco jinýho".

Verdikt: Povinnost pro ty, co vědí (co je čeká). Onomatopoický název z dílny Xaviho B. za 1.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY