Colours Of Ostrava zve nedočkavce do klubu Boomerang

11.07.2006 13:42 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Colours Of Ostrava 2006 N
© facebook interpreta
Pro nedočkavé připravili pořadatelé mezinárodního hudebního festivalu Colours Of Ostrava na 12. červenec, tj. týden před zahájením festivalu, v ostravském klubu Boomerang Colours Warm-up. Program začíná v 19.00 dokumentárním filmem o Colours Of Ostrava 2005 a pokračuje od 20.00 koncertem kapely Evolution Deja Vu.

Energetická palba směřovaná do publika jménem Evolution Deja Vu, ostravská kapela s více než tříletou tradicí, hraje progresivní fůzi etna, techna a dance s prvky world music, odvážně mixuje digitální samply, elektrickou kytaru a pestrou škálu netradičních nástrojů a zvuků z celého světa (didjeridoo, kožené barrely, djembe, darbuka, dhól, bubny ad.), zpívá v angličtině i arabštině. Kapela dostala příležitost několika vystoupení v zahraničí, kde sklidila úspěch, na nějž naváže na přelomu jara a léta. Na podzim se vrátí na domovskou scénu.

Mimo známých skladeb se Evolution Dejavu představí v Boomerangu se dvěma novými singly nabitými energii, dravostí a psychadelickými rozpustilostmi. Některé skladby budou podpořeny přizvaným perkusistou - dvojnásobné bubny rovnají se dvojnásobné síle.

Po vystoupení Evolution Deja Vu si mohou návštěvníci dát první ochutnávku z programu letošních Colours při videoklipech zahraničních umělců, počínaje Salifem Keitou a The Frames konče. Od 17.00 do 24.00 si navíc mohou zakoupit čtyřdenní permanentky na festival za velmi výhodnou cenu - ke dvěma zakoupeným vstupenkám obdrží třetí zdarma. Jedna vstupenka tak přijde oproti aktuálním 700,- Kč na pouhých 467,- Kč! Tato sleva se vztahuje pouze na první dvě sta vstupenek, vyplatí se tedy přijít včas. Vstup na celý zahřívací program je zdarma.

Pátý ročník festivalu Colours Of Ostrava začíná již ve čtvrtek 20. července. Během čtyř dnů přivítá na sto osmnáct kapel, DJs a divadel. Mimo jiné vystoupí zahraniční hvězdy jako Robert Plant, Salif Keita, Värttinä, Gogol Bordello, Delirious? či The Frames. Navíc festival nabídne vůbec největší počet scén v historii. Z původně oznámených osmi se jejich počet rozrostl na dvanáct: Kromě tradičních Barev na Černé louce, Colours Music Stage u Slezskoostravského hradu a klubech Boomerang a Marley se program odehraje poprvé v kostele sv. Václava (sobota a neděle) a katedrále Božského Spasitele (koncert Stephana Micuse 23. července). Na Černé louce vyroste i zóna Global Station s koncerty, DJs, tématickými performance, graffitti stěnou, fotbálkem a hamaky na ležení. Nově bude řešeno okolí Slezskoostravského hradu: Třetí hlavní scéna bude ukryta ve velkém stanu, nádvoří hradu se stane odpočinkovou zónou přes den s divadly a večer s DJs Red Bull Music Academy. O taneční afterparty v pátek a sobotu se postará klub Fabric, který bude přístupný návštěvníkům zdarma. K programu festivalu bude patřit i nabídka dětské scény s pohádkami, hrami, hlídáním dětí a kinokavárna MOFFOM s videoklipy a hudebními filmy. Ve Stodolní ulici bude znít festivalová hudba kromě Boomerangu i v novém klubu Templ. Festivalový maratón začne ve čtvrtek 20. července na Černé louce koncerty Chinaski, finské Värttiny a kapely Kuličky štěstí, završí ho pak legendární Robert Plant a jeho Strange Sensation v neděli 23. července na Colours Music Stage. Kompletní program s časy a místy je k dispozici na www.colours.cz.

Čtyřdenní vstupenky jsou k dostání v síti Ticketpro do 19. července za 700,- Kč. Vstupenky na jednotlivé dny jsou v předprodeji od 1. července.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY